banner

Mutrivõtmete klassifitseerimine ja kasutamine

Feb 01, 2022

Põhimõtteliselt on kahte tüüpi mutrivõtmeid, surnud mutrivõtmeid ja reguleeritavaid mutrivõtmeid. Esimene viitab mutrivõtmele, millele on kirjutatud fikseeritud number, ja viimane on reguleeritav mutrivõti.

1. Surnud mutrivõti: Ühel või mõlemal otsal on fikseeritud suurusega ava, mida kasutatakse teatud suurusega mutri või poldiga keeramiseks.

2. Torx mutrivõti: Mõlemal otsal on kuusnurksete või kaheteistkümnepoolsete aukudega tööotsad, mis sobivad puhkudeks, kus tööruum on kitsas ja tavalisi mutrivõtmeid ei saa kasutada.

3. Kaheotstarbeline mutrivõti: üks ots on sama, mis ühe spaniga mutrivõti, teine ots on sama, mis väände mutrivõti, ja kaks otsa kruvitakse sama poltide või mutrite spetsifikatsiooniga.

4. Reguleeritav mutrivõti: ava laiust saab reguleerida teatud suurusevahemikus ja see võib pöörata polte või mutriid, millel on erinevad spetsifikatsioonid. Mutrivõtme struktuurne omadus on see, et fikseeritud lõualuu on valmistatud peenete hammastega lamedast lõualuust; liikuva lõualuu üks ots on valmistatud lamedast lõualuust; teine ots on valmistatud nõgusast lõualuust, millel on peened hambad; Lõualuud saab kiiresti eemaldada ja lõualuude asendit muuta.

5. Konksu mutrivõti: Tuntud ka kui poolkuu mutrivõti, seda kasutatakse piiratud paksusega lamedate pähklite keeramiseks.

6. Pistikupesa mutrivõti: See koosneb mitmest kuusnurkse auguga pistikupesast või kaheteistkümneharulistest aukudest ja varustatud erinevate tarvikutega, nagu käepidemed ja ühendusvardad. See sobib eriti hästi väga kitsaste või sügavate süvenditega poltide kruvimiseks. või pähklid.

7. Alleni mutrivõti: L-kujuline kuusnurkne baari mutrivõti, mida kasutatakse spetsiaalselt Alleni kruvide keeramiseks. Alleni mutrivõtme mudel põhineb kuusnurga vastaskülje suurusel ja poldi suurusel on riiklikud standardid. Kasutamine: Seda kasutatakse spetsiaalselt ümmarguste mutrite pingutamiseks või demonteerimiseks tööpinkidel, sõidukitel ja mehaanilistel seadmetel.

8. Pöördemomendi mutrivõti: see võib poldi või mutri keeramisel kuvada rakendatud pöördemomenti; või kui rakendatud pöördemoment saavutab määratud väärtuse, kiirgab see valgust või helisignaali. Pöördemomendi mutrivõtmed sobivad selgelt määratletud pöördemomendi tasemega rajatistele.


Asjaomase tööstusharu teadmisi

Seonduvad tooted