banner

Sikkerhedsbeskyttelse af elværktøj

Feb 13, 2022

Klasse I

Der er en jordforbindelse i værktøjet, og alle eller de fleste dele af isoleringsstrukturen har grundlæggende isolering. Hvis isoleringen er beskadiget, fordi de tilgængelige metaldele er forbundet med den beskyttende jordforbindelse (se jordforbindelse) eller den beskyttende neutrale leder, der er installeret i fastledningen gennem jordforbindelsen, bliver de ikke levende genstande, hvilket kan forhindre operatøren i at få elektrisk stød.


Klasse II

Den isolerende struktur af sådanne værktøjer består af dobbelt eller forstærket isolering bestående af grundlæggende isolering og supplerende isolering. Når den grundlæggende isolering er beskadiget, adskilles operatøren fra det ladede legeme af den ekstra isolering for at forhindre elektrisk stød. Klasse II-værktøjer skal bruge strømstik, der ikke kan tilsluttes igen, og jordforbindelse er ikke tilladt.


Klasse III

Sådanne værktøjer drives af en sikker spændingsforsyning. Rms-værdien af spændingen uden belastning mellem sikkerhedsspændingslederne eller mellem en hvilken som helst leder og jorden må ikke overstige 50V. for trefasede strømforsyninger må rms-værdien af belastningsspændingen mellem lederne og den neutrale linje ikke overstige 29V. Sikkerhedsspændingen leveres normalt af en sikkerhedsisoleringstransformator eller en konverter med separate viklingender. Beskyttelsesanordninger er ikke tilladt på klasse III-værktøjer.


Radiointerferens

Enfasede seriemotorer og jævnstrømsmotorer med kommutatorer vil forårsage alvorlig elektromagnetisk interferens i tv-apparater og radioer, så interferensen med radioer bør overvejes i udformningen af elværktøj. Vedtager hovedsageligt foranstaltninger såsom afskærmning, symmetrisk forbindelse af excitationsviklinger, opsætning af elektriske filtre og tilslutning af filtre i deltaform. Om nødvendigt kan små induktansspoler også tilsluttes i serie i begge ender af motorarmaturet.


Relaterede nyheder

Relaterede produkter