banner

Класификация и използване на ключ

Feb 01, 2022

В общи линии има два вида гаечни ключета, мъртви гаечни ключи и регулируеми гаечни ключета. Първият се отнася до гаечния ключ, който има фиксиран номер, написан върху него, а последният е регулируемия гаечен ключ.

1. Мъртъв гаечен ключ: Единият или двата края имат отвор с фиксиран размер, който се използва за усукване на гайка или болт с определен размер.

2. Torx гаечен ключ: И двата края имат работни краища с шестоъгълни или дванадесетстранни отвори, които са подходящи за случаи, когато работното пространство е тясно и не могат да се използват обикновени гаечни ключове.

3. Гаечен ключ с двойна цел: единият край е един и същ с еднократния гаечен ключ, другият край е същият като гаечния ключ на торкса, а двата края се завинтват със същата спецификация на болтове или гайки.

4. Регулируем гаечен ключ: Ширината на отвора може да се регулира в рамките на определен диапазон от размери и той може да превърне болтове или гайки от различни спецификации. Структурната характеристика на ключ е, че фиксираната челюст е изработена от плоска челюст с фини зъби; единия край на подвижната челюст е изработен от плоска челюст; другият край е направен от вдлъбната челюст с фини зъби; Челюстите могат бързо да бъдат отстранени и позицията на челюстите може да бъде променена.

5. Кука гаечен ключ: Известен също като полумесец гаечен ключ, той се използва за усукване на плоски ядки с ограничена дебелина.

6. Гаечен ключ за контакт: Той е съставен от множество гнезда с шестоъгълни отвори или дванадесетолъчни отвори и оборудван с различни аксесоари като дръжки и свързващи пръти. Той е особено подходящ за завинтване на болтове с много тесни или дълбоки депресии. или ядки.

7. Алън гаечен ключ: L-образен шестоъгълен бар гаечен ключ, специално използван за завъртане на винтовете Allen. Моделът на гаечния ключ Allen се основава на размера на противоположната страна на шестоъгълника, а размерът на болта има национални стандарти. Приложение: Специално се използва за затягане или демонтаж на кръгли гайки върху машинни инструменти, превозни средства и механично оборудване.

8. Ключ на въртящия момент: той може да покаже приложения въртящ момент при завъртане на болта или гайката; или когато приложеният въртящ момент достигне определената стойност, той ще излъчва светлинен или звуков сигнал. Ключетата на въртящия момент са подходящи за инсталации с ясно определени нива на въртящия момент.


Съответното браншово познание

Свързани продукти