banner

Историята на отвертките

Feb 07, 2022

Винтът Phillips и отвертката Phillips са изобретени от Хенри Филипс през 30-те години на миналия век. Използван за първи път на поточната линия на автомобила. Така че винтовете Phillips и отверките Phillips са известни също като винтове Philips и отвертки Philips.

За да приложат малък въртящ момент към винта с шлицове, хората се сетиха да отворят процеп на главата на винта и винтът може лесно да се затегне и разхлаби със съответната шлицова отвертка, но с бързото развитие на науката и технологиите, винтът Приложението на отвертки става все по-широко и се появява и липсата на винтове и плоски{0}}отвертки. Първата е, че след като слотът на главата на винта е повреден, винтът не може да бъде завинтен. Колкото по-дълга е дължината на слота, толкова по-лесно е той да бъде повреден в процеса на завинтване.

За да се съкрати дължината на прореза, да се подобри способността на прореза да се противопоставя на повреди и да предава същото количество усукване, хората мислят да използват напречен жлеб, който може да издържи на същото усукване, но дължината на прореза е съкратен наполовина, който е устойчив на повреди. Способността е значително подобрена. Първоначално отвертката беше с формата на права линия и не можеше да се използва за напречно{0}}вдлъбнати винтове. Произведена е само друга кръстосана-отвертка, съответстваща на кръстосаните-винтове. Така че има два вида отвертки.

Винтовете с прорези се използват откакто съществуват машините. Невъзможно е да смените всички винтове на стара машина. Отвертката Phillips не може да се използва в слота, а винтът с гнездото все още се произвежда и прилага, така че запазете отвертката. По този начин повечето от новите машини използват винтове с кръстосана вдлъбнатина, а старите все още се използват, така че има ситуация, при която се използват две отвертки едновременно.


Съответното браншово познание

Свързани продукти