banner

Основното значение на клещите

Feb 16, 2022

Клещите са ръчни инструменти, използвани за захващане и фиксиране на детайли или за усукване, огъване и рязане на метални проводници. Формата на клещите е V- и обикновено включва три части: дръжка, челюст и уста.

Клещите обикновено са изработени от въглеродна структурна стомана, която първо се изковава и навива във формата на ембрион на клещи, след което се подлага на рязане на метал като фрезоване, полиране и накрая термична обработка.

Дръжката на клещите е проектирана в три стила: права дръжка, извита дръжка и дръжка с лък според захвата. Клещите често се използват в контакт с проводници под напрежение като проводници, така че дръжката обикновено е покрита със защитна тръба, изработена от изолационни материали като поливинилхлорид, за да се гарантира безопасността на оператора.

Има много форми на клещи, като най-често срещаните са заострени, плоски, плоски, кръгли, извити и т.н., които могат да се адаптират към нуждите на различните форми на детайли. Според основните си функции и естество на използване клещите могат да се разделят на клещи за затягане, клещи за тел, стрипти за тел, клещи за тръби и др.


Съответното браншово познание

Свързани продукти