banner

Три части клещи

Feb 20, 2022

Чифт дръжки за държане. Ергономично проектирани клещи дръжка за по-сигурно и удобно захващане. Ос на прикрепване, това е точката на оста на прикрепване на клещите. Точката на свързване трябва да се движи гладко, без никаква хлабина, така че клещите да могат да се отварят или затварят лесно с една ръка. Клещите имат стягащи челюсти или режещи ръбове. Остриетата на клещите са фино смлени до подходяща форма. Двата режещи ръба (с пружини) трябва да са много остри и близо точно един до друг за лесно рязане на телта.

Това превръща малка външна сила (като например силата на ръката, оказвана върху рамото на клещите) в голяма работна сила, така че клещите да могат ефективно да се стягат или да се нарязват. Тъй като външната сила, приложена към клещите рамото се увеличава със съотношението на ливъридж, силата на клещите устата произвежда външна сила, която захваща движението. Ако трябва да се генерира голяма външна сила, разстоянието от центъра на позицията на занитване на клещите до дръжката трябва да бъде възможно най-дълго, а разстоянието от отвора за захващане или отрязването на отвора до центъра за занитване трябва да бъде възможно най-кратко. Въпреки това, много клещи не увеличават силата на ръцете до голяма степен, защото те просто улесняват работата на трудни места, като например: електронно оборудване монтаж и електронни и прецизионни инженерни приложения.

Клещите обикновено се подправят от сплавени и неслоени структурни стомани. За общи клещи е изработена от висококачествена въглеродна структурна стомана с 0,45% съдържание на въглерод. Висококачествените и тежките клещи са изработени от високо съдържание на въглерод и/или легиращи елементи като хром или ванадий.

Произходът на клещи в Европа може да бъде проследен до повече от хиляда години пр.н.е., когато хората за първи път започнаха да хвърлят желязо. По време на процеса на леене клещите могат да се използват за задържане на горещи железни блокове. Формата на коване клещите от миналото е запазена и до днес с малка промяна. Разнообразието от клещи се разшири с развитието на занаятчии, търговия и индустриализация. Има повече от 100 вида клещи с общо предназначение. Клещите за специални приложения също се увеличават. Разбира се, тези специални клещи не са често налични в диапазона с общо предназначение. Единственият в Германия, месечната продукция на клещи надвишава 1 милион, около 50% от които се изнасят. По-голямата част от тях са клещи с общо предназначение, като фрези, телени фрези, и клещи за водна помпа.


Съответното браншово познание

Свързани продукти