banner

Razvrstitev in uporaba ključa

Feb 01, 2022

V bistvu obstajata dve vrsti renčev, mrtvih wrenches in nastavljivih wrenches. Prvi se nanaša na ključ, ki ima na tem zapisano fiksno številko, slednji pa je nastavljiv ključ.

1. Mrtvi ključ: Eden ali oba konca imajo odprtino fiksne velikosti, ki se uporablja za zvijanje oreha ali vijaka določene velikosti.

2. Torx ključ: Na obeh koncih so delovni konci s heksagonalno ali dvanajststransko luknjo, ki so primerne za priložnosti, kjer je delovni prostor ozek, navadnih pa ni mogoče uporabiti.

3. Ključ z dvojnim namenom: en konec je enak kot enosmerni ključ, drugi konec je enak kot torksni ključ, dva konca pa sta navita z enako specifikacijo vijakov ali orehov.

4. Nastavljiv ključ: Širino odprtine lahko prilagodite v določenem obsegu velikosti in lahko obrne vijake ali matice različnih specifikacij. Strukturna značilnost ključa je, da je fiksna čeljust iz ravne čeljusti z finimi zobmi; en konec premični čeljusti je iz ravne čeljusti; drugi konec je iz konkavnega čeljusti z finimi zobmi; Čeljusti se lahko hitro odstranijo in položaj čeljusti se lahko spremeni.

5. Kljuka ključ: Znan tudi kot polmeč ključ, se uporablja za zvijanje ravnih oreščkov z omejeno debelino.

6. Ključ vtičnice: Sestavljen je iz več vtičnic s šestkohagonalnimi luknjami ali dvanajstokrakimi luknjami in opremljen z različnimi dodatki, kot so ročaji in povezovalne palice. Še posebej je primeren za vijake za vijake z zelo ozkimi ali globokimi depresijami. ali oreščki.

7. Allenov ključ: heksagonalni barski ključ v obliki črke L, ki se posebej uporablja za obračanje vijaka Allen. Model Allenov ključ temelji na velikosti nasprotne strani heksagona, velikost vijaka pa ima nacionalne standarde. Uporaba: Uporablja se posebej za zategovanje ali detoniranje okroglih orehov na strojnih orodjih, vozilih in strojni opremi.

8. Navorni ključ: pri obračanju vijaka ali oreha lahko prikaže naneseni navor; ali ko uporabljeni navor doseže določeno vrednost, bo oddajal svetlobni ali zvočni signal. Navorni navori so primerni za naprave z jasno določenimi stopnjami navora.


Ustrezne industrije znanja

Sorodni izdelki