banner

Zgodovina izvijači

Feb 07, 2022

Izvijač Phillips in Phillips sta izumila Henry Phillips v 30. Prvič uporabljena na montažni liniji avtomobila. Phillips vijaki in izvijači Phillips so znani tudi kot Philips vijaki in Philips vijaki.

Za nanos manjšega navora na režni vijak so ljudje pomislili na odpiranje reže na vijaku, vijak pa je mogoče enostavno zategniti in sprostiti z ustreznim reženim izvijačem, s hitrim razvojem znanosti in tehnologije pa je vijak Uporaba vijakov vedno bolj obsežna, pojavila pa se je tudi neučinkovitost vijakov in vijakov z ravnim rezilom. Prvi je, da ko je reža vijaka poškodovana, vijaka ni mogoče zaviti. Dlje ko je dolžina reže, lažje se poškoduje v procesu nategovanja.

Da bi skrajšali dolžino zareze, izboljšali sposobnost zareze, da se uprejo poškodbam, in prenašali enako količino torzije, ljudje razmišljajo o uporabi križnega utora, ki lahko prenese isto torzijo, vendar je dolžina zarez skrajšana za polovico, ki je odporna na škodo. Sposobnost je bila zelo izboljšana. Izvijač je bil prvotno v obliki ravne črte in ga ni bilo mogoče uporabiti za navzkrižne vijake. Izdelan je bil le še en navzkrižno vijačni izvijač, ki ustreza navzkrižnim vijakovom. Torej obstajata dve vrsti izvijača.

Reženi vijaci se uporabljajo odkar so stroji obstajali. Nemogoče je zamenjati vse vijake na starem stroju. Na reži ni mogoče uporabiti izvijača Phillips, vijak z režem pa je še vedno v proizvodnji in nanosu, zato obdržite izvijač. Na ta način večina novih strojev uporablja navzkrižne vijake, stari pa so še vedno v uporabi, zato obstaja situacija, ko se hkrati uporabljata dva vijaka.


Ustrezne industrije znanja

Sorodni izdelki