banner

Uvod v izolacijska orodja

Feb 15, 2022

Izolacijska orodja so razdeljena v kategorije I, II in III glede na različne izolacijske strukture.

Orodja razreda I se nanašajo na e-orodja z običajno osnovno izolacijo. Zaščita pred električnim udarom se ne zanaša le na osnovno izolacijo ramie, temveč bi morala dodati tudi varnostno varnost, to je izpostavljeni prevodni del telesa, ki se ne polni v normalnih pogojih, ampak postane nabojno telo, ko je njegova osnovna izolacija poškodovana, zaščitena in povezana z ničlo. Da bi bili zanesljivi, ne sme biti manj kot dve zaščitni ničli, dodati pa je treba še dodatno zaščito pred uhajanjem. Hkrati mora upravljavec uporabljati izolacijsko zaščitno opremo.

Orodja razreda II se nanašajo na električna orodja z dvojno izolacijo ali ojačano izolacijo. V smislu zaščite pred električnim udarom se ne zanašajo le na osnovno izolacijo, temveč imajo tudi svoje žive dele v normalnih pogojih in dostopne nenapolnjene prevodne dele. Dvojna izolacija ali Krepitev izolacijskih in izolacijskih ukrepov je enakovredna načrtovanju in izdelavi osebne izolacijske zaščitne opreme upravljavca na orodje na zanesljiv in učinkovit način.

Orodja razreda III se nanašajo na električna orodja, ki se napajajo z varnostno dodatno nizko napetostjo, in se zanašajo na varnostne izolske transformatorje za napajanje v smislu zaščite pred električnim udarom.


Ustrezne industrije znanja

Sorodni izdelki