banner

Osnovni pomen klešč

Feb 16, 2022

Klešče so ročno orodje, ki se uporablja za sponkanje in popravljanje obdelovanih predmetov ali zavijanje, upogibanje in rezanje kovinskih žic. Oblika klešč je v obliki V in običajno vključuje tri dele: ročaj, čeljust in usta.

Klešče so na splošno izdelane iz ogljikovega strukturnega jekla, ki je najprej kovano in valjano v obliki klešč embriona, nato pa predmet kovinskega rezanja, kot so rezkanje, poliranje in končno toplotna obdelava.

Ročaj klešč je oblikovan v treh slogih: ravna ročka, ukrivljen ročaj in lok ročaj glede na oprijem. Klešče se pogosto uporabljajo v stiku z živimi vodniki, kot so žice, zato je ročaj na splošno pokrit z zaščitno cevjo iz izolacijskih materialov, kot je polivinil klorid, da se zagotovi varnost operaterja.

Obstaja veliko oblik klešč, skupne pa so nakakane, ravne, ravne, okrogle, ukrivljene itd., ki se lahko prilagodijo potrebam različnih oblik obdeloda. V skladu z njihovimi glavnimi funkcijami in naravo uporabe lahko klešče razdelimo na klešče za vpih, žičnate klešče, žičnate striptizete, klešče za cevi itd.


Ustrezne industrije znanja

Sorodni izdelki