banner

Skiftnyckelklassificering och användning

Feb 01, 2022

Det finns i princip två typer av skiftnycklar, döda skiftnycklar och justerbara skiftnycklar. Den förra hänvisar till skiftnyckeln som har ett fast nummer skrivet på sig, och den senare är skiftnyckeln.

1. Dödnyckel: Ena eller båda ändarna har en öppning av en fast storlek, som används för att vrida en mutter eller bult av en viss storlek.

2. Torxnyckel: Båda ändarna har arbetsändar med sexkantiga eller tolv-sidiga hål, som är lämpliga för tillfällen där arbetsutrymmet är trångt och vanliga skiftnycklar inte kan användas.

3. Nyckel med dubbla-ändamål: ena änden är densamma som en-spännnyckeln, den andra änden är densamma som torxnyckeln och de två ändarna är skruvade med samma bultspecifikation eller nötter.

4. Justerbar skiftnyckel: Bredden på öppningen kan justeras inom ett visst storleksintervall, och det kan vrida bultar eller muttrar av olika specifikationer. Den strukturella egenskapen hos skiftnyckeln är att den fasta käken är gjord av en platt käke med fina tänder; ena änden av den rörliga käken är gjord av en platt käke; den andra änden är gjord av en konkav käke med fina tänder; Käftarna kan snabbt tas bort och käftarnas läge kan ändras.

5. Haknyckel: Även känd som halvmånenyckel, den används för att vrida platta muttrar med begränsad tjocklek.

6. Hylsnyckel: Den består av flera hylsor med sexkantshål eller tolv-spetsade hål och utrustad med olika tillbehör som handtag och vevstakar. Den är särskilt lämplig för skruvning av bultar med mycket smala eller djupa fördjupningar. eller nötter.

7. Insexnyckel: en L--formad sexkantsnyckel, speciellt använd för att vrida insexskruvarna. Modellen av insexnyckeln är baserad på storleken på den motsatta sidan av sexkanten, och storleken på bulten har nationella standarder. Användning: Den används speciellt för att dra åt eller demontera rundmuttrar på verktygsmaskiner, fordon och mekanisk utrustning.

8. Momentnyckel: den kan visa det applicerade vridmomentet när du vrider bulten eller muttern; eller när det applicerade vridmomentet når det angivna värdet kommer det att avge ljus- eller ljudsignal. Momentnycklar är lämpliga för installationer med tydligt definierade momentnivåer.


Relevanta branschkunskap

Relaterade produkter