banner

Класификација и употреба кључева

Feb 01, 2022

У основи постоје две врсте кључева, мртви кључеви и подесиви кључеви. Први се односи на кључ који има написан фиксни број, а други је подесиви кључ.

1. Мртви кључ: Један или оба краја имају отвор фиксне величине, који се користи за увртање матице или завртња одређене величине.

2. Торк кључ: Оба краја имају радне крајеве са шестоугаоним или дванаестостраним рупама, који су погодни за прилике где је радни простор узак и обични кључеви се не могу користити.

3. Двоструки-кључ за намену: један крај је исти као кључ са једним-размаком, други крај је исти као и торк кључ, а два краја су зашрафљена са истом спецификацијом вијака или ораси.

4. Подесиви кључ: ширина отвора се може подесити у оквиру одређеног распона величина и може окретати завртње или матице различитих спецификација. Структурна карактеристика кључа је да је фиксна чељуст направљена од равне вилице са финим зубима; један крај покретне вилице је направљен од равне вилице; други крај је направљен од конкавне вилице са финим зубима; Чељусти се могу брзо уклонити и положај чељусти се може променити.

5. Кукасти кључ: Такође познат као полумесечасти кључ, користи се за увртање равних матица ограничене дебљине.

6. Насадни кључ: Састоји се од више утичница са шестоугаоним рупама или дванаест-шиљатих рупа и опремљен је разним додацима као што су ручке и клипњаче. Посебно је погодан за завртање вијака са веома уским или дубоким удубљењима. или ораси.

7. имбус кључ: шестоугаони кључ у облику слова Л-, посебно коришћен за окретање имбус завртња. Модел имбус кључа је заснован на величини супротне стране шестоугла, а величина завртња има националне стандарде. Примена: Посебно се користи за затезање или демонтажу округлих навртки на алатним машинама, возилима и механичкој опреми.

8. Момент кључ: може приказати примењени обртни момент приликом окретања завртња или матице; или када примењени обртни момент достигне наведену вредност, он ће емитовати светлосни или звучни сигнал. Момент кључеви су погодни за инсталације са јасно дефинисаним нивоима обртног момента.


Relevantne industrije znanja

Srodni proizvodi