banner

Tangide põhitähendus

Feb 16, 2022

Tangid on käsitööriistad, mida kasutatakse toorikute kinnitamiseks või metalljuhtmete keeramiseks, painutamiseks ja lõikamiseks. Tangid on V{0}}kujulised ja sisaldavad tavaliselt kolme osa: käepide, lõualuu ja suu.

Tangid on tavaliselt valmistatud süsinikkonstruktsiooniterasest, mis esmalt sepistatakse ja rullitakse tangide embrüo kujuliseks, seejärel töödeldakse metalli, näiteks freesitakse, poleeritakse ja lõpuks kuumtöödeldakse.

Tangide käepide on disainitud kolmes stiilis: sirge käepide, kaarjas käepide ja käepideme järgi vibu käepide. Tange kasutatakse sageli kokkupuutel pinge all olevate juhtmetega, näiteks juhtmetega, nii et käepide on üldjuhul kaetud isoleermaterjalist, näiteks polüvinüülkloriidist, valmistatud kaitsetoruga, et tagada kasutaja ohutus.

Tange on palju ja levinumad on teravatipulised, lamedad, lamedad, ümmargused, kumerad jne, mida saab kohandada erineva kujuga toorikute vajadustega. Põhifunktsioonide ja kasutuse laadi järgi võib tangid jagada kinnitustangideks, traaditangideks, traadieemaldajateks, torutangideks jne.


Asjaomase tööstusharu teadmisi

Seonduvad tooted