banner

Kolm osa tangidest

Feb 20, 2022

Paar käepidet hoidmiseks. Ergonoomilise disainiga tangide käepide tagab turvalisema ja mugavama haarduvuse. Manuse telg, see on tangide kinnitustelje punkt. Ühenduspunkt peab liikuma sujuvalt, ilma lõtvuseta, nii et tangid saab ühe käega kergesti avada või sulgeda. Tangidel on kinnituslõuad või lõiketerad. Tangide labad on peeneks jahvatatud sobiva kujuga. Kaks lõikeserva (vedrudega) peavad olema väga teravad ja üksteise lähedal, et traat oleks lihtne lõigata.

See muudab väikese välise jõu (näiteks tangide käele avaldatav käejõud) suureks tööjõuks, nii et tangid saavad tõhusalt kinnitada või lõigata. Kuna tangide käele rakendatav väline jõud suureneb võimenduse suhtega, tekitab tangide suu jõud välise jõu, mis haarab liikumist. Suure välise jõu tekkimisel peab tangide neetimisasendi keskpunktist käepidemeni ulatuv kaugus olema võimalikult pikk ning kaugus kinnitusavast või lõikeavast neetimiskeskuseni peab olema võimalikult lühike. Kuid paljud tangid ei suurenda käe tugevust suurel määral, sest need lihtsalt lihtsustavad töötamist rasketes kohtades, näiteks: elektroonikaseadmete kokkupanek ning elektroonilised ja täppistehnoloogia rakendused.

Tangid on tavaliselt sepistatud legeeritud ja rikkumata konstruktsiooniterastest. Üldiste tangide puhul on see valmistatud kvaliteetsest süsinikkonstruktsiooniterasest, mille süsinikusisaldus on 0,45%. Kvaliteetsed ja raskeveokite tangid on valmistatud kõrge süsinikusisaldusega ja/või legeerivatest elementidest, nagu kroom või vanadium.

Tangide päritolu Euroopas võib jälgida rohkem kui tuhat aastat eKr, kui inimesed hakkasid malmi valama. Valamisprotsessi ajal saab tangid kasutada kuumade rauaplokkide hoidmiseks. Mineviku sepistangide kuju on tänaseni säilinud vähese muutusega. Tangide mitmekesisus laienes käsitöö, kaubanduse ja industrialiseerimise arendamisega. Seal on rohkem kui 100 liiki üldotstarbelisi tangid. Samuti suurenevad erirakenduste tangid. Loomulikult ei ole need spetsiaalsed tangid sageli üldotstarbelises vahemikus saadaval. Ainus Saksamaal, tangide igakuine toodang ületab 1 miljoni, millest umbes 50% eksporditakse. Enamik neist on üldotstarbelised tangid, nagu lõikurid, traadilõikurid ja veepumba tangid.


Asjaomase tööstusharu teadmisi

Seonduvad tooted