banner

Tre dele tang

Feb 20, 2022

Et par håndtag til at holde. Ergonomisk designet tanghåndtag for et mere sikkert og behageligt greb. Fastgørelsesakse, dette er tangens fastgørelsesaksepunkt. Forbindelsespunktet skal bevæge sig jævnt uden løshed, så tangen let kan åbnes eller lukkes med den ene hånd. Tangen har fastspændingskæber eller skærekanter. Tangens knive er fint sleslede til en passende form. De to skærekanter (med fjedre) skal være meget skarpe og tæt præcist på hinanden for nem skæring af ledningen.

Dette omdanner en lille ekstern kraft (såsom den håndkraft, der udøves på tangarmen) til en stor arbejdsstyrke, så tangen effektivt kan klemme eller skære. Da den eksterne kraft, der påføres tangarmen, stiger med gearingsforholdet, producerer kraften i tangens mund en ekstern kraft, der griber bevægelsen. Hvis der skal genereres en stor ekstern kraft, skal afstanden fra midten af tangens nitteposition til håndtaget være så lang som muligt, og afstanden fra fastspændingsåbningen eller skæreåbningen til nittecentret skal være så kort som muligt. Imidlertid øger mange tænger ikke håndstyrken i vid udstrækning, fordi de bare gør det lettere at arbejde på vanskelige steder, såsom: samling af elektronisk udstyr og elektroniske og præcisionstekniske applikationer.

Tænger er normalt smedet af legeret og ulegeret strukturelt stål. Til generelle tænger er den lavet af kulstofkonstruktionsstål af høj kvalitet med 0, 45% kulstofindhold. En tang af høj kvalitet og kraftig tang er fremstillet af et højt kulstofindhold og/eller legeringselementer såsom krom eller vanadium.

Tangens oprindelse i Europa kan spores tilbage til mere end tusind år f.Kr., da folk først begyndte at støbejern. Under støbeprocessen kan en tang bruges til at holde varme jernblokke. Formen på fortidens smedetænger er blevet bevaret den dag i dag med lidt ændring. Mangfoldigheden af tænger udvidet med udviklingen af kunsthåndværk, handel og industrialisering. Der er mere end 100 slags generelle tænger. Tænger til specielle anvendelser øges også. Selvfølgelig er disse specielle tænger ikke ofte tilgængelige i det generelle sortiment. Den eneste i Tyskland overstiger den månedlige produktion af tang 1 million, hvoraf ca. 50% eksporteres. Langt de fleste af dem er generelle tænger, såsom fræsere, trådskærere og vandpumpetang.


Relevante branchekendskab

Relaterede produkter