banner

Introduktion til isoleringsværktøjer

Feb 15, 2022

Isoleringsværktøjer er opdelt i I, II og III kategorier i henhold til deres forskellige isoleringsstrukturer.

Klasse I-værktøjer henviser til elværktøj med almindelig grundlæggende isolering. Beskyttelsen mod elektrisk stød er ikke kun afhængig af den grundlæggende isolering af ramie, men bør også tilføje en sikkerhedsforanstaltning, det vil sige den udsatte ledende del af kroppen, der ikke oplades under normale forhold, men bliver et ladet legeme, når dets grundlæggende isolering er beskadiget, er beskyttet og forbundet til nul. For at være pålidelig bør der ikke være mindre end to beskyttelsesnul, og der skal tilføjes yderligere lækagebeskyttelse. Samtidig er operatøren forpligtet til at bruge isolerende beskyttelsesudstyr.

Klasse II-værktøjer henviser til elektrisk værktøj med dobbelt isolering eller forstærket isolering. Med hensyn til beskyttelse mod elektrisk stød er de ikke kun afhængige af deres grundlæggende isolering, men har også deres strømførende dele under normale forhold og tilgængelige ikke-ladede ledende dele. Dobbeltisolering eller Styrkelse af isolerings- og isoleringsforanstaltninger svarer til at designe og fremstille operatørens personlige isolerende beskyttelsesudstyr på værktøjet på en pålidelig og effektiv måde.

Klasse III-værktøjer henviser til elektrisk værktøj, der drives af ekstra lav spænding, og er afhængige af sikkerhedsisoleringstransformatorer til strømforsyning med hensyn til beskyttelse mod elektrisk stød.


Relevante branchekendskab

Relaterede produkter