banner

Hvilke typer tænger er der?

Feb 19, 2022

Tænger kan opdeles i: torsionstype; forskydning type; torsionsforskydning type. Ifølge typen kan den opdeles i: hydraulisk tang; krympende tang; hydraulisk trådtang; tråd stripping tang; genopladelig hydraulisk kabeltang. Ifølge formen kan den opdeles i: spids mund; flad mund; rund mund; buet mund; skrå mund; nål mund; top skæring; trådskærere; blomstergælletang mv. Ifølge brugen kan den opdeles i: DIY, industriel tang, speciel tang osv. Ifølge strukturen er den opdelt i to typer: piercing gæller og stabling af gæller. Normalt er specifikationerne: 4,5" (minikænger), 5", 6", 7", 8", 9,5" og så videre.


Hovedkategorierne er som følger:

1. Trådskærere

En trådskærer er et klemme- og skæreværktøj, hvis form er vist i figur 1 til højre.

Trådtangen består af et tanghoved og et tanghåndtag, og tanghovedet indeholder en kæbe, en tandkant, en knivkant og en guillotinåbning. Funktionerne i hver del af tangen er: (1) tandåbningen kan bruges til at stramme eller løsne møtrikken; (2) knivskagen kan bruges til at skære det gummi- eller plastisolerende lag af den fleksible ledning og kan også bruges til at skære ledningen og jerntråden; (3) guillotinen kan bruges til at afskære hårde metaltråde såsom ledninger og ståltråde; (4) Tangens isolerende plastrør kan modstå en spænding på mere end 500V, og med det kan ledningerne skæres med elektricitet. Under brug må du ikke smide det væk. For ikke at beskadige det isolerende plastrør. Trådskærerne, der almindeligvis anvendes af elektrikere, har forskellige specifikationer såsom 150 mm, 175 mm, 200 mm og 250 mm.

2. Nåletang

Nåle-næse tang, også kendt som trimmere, bruges hovedsageligt til at skære enkeltstrengede og flerstrengede ledninger med tynde tråddiametre samt bøjning af enkeltstrengede trådsamlinger, stripping af plastisolering osv. Det er også en elektriker (især en intern elektriker) Et af de almindeligt anvendte værktøjer. Den består af en spids spids, en knivkant og et tanghåndtag. Håndtaget på elektrikerens nåle-næse tang er dækket af en isolerende muffe med en nominel spænding på 500V. Nåle-næse tang har et skarpere hoved, så det er nødvendigt at bruge nåle-næse tang til operationer i små rum. Driftsmetoden til brug af nåle-næsetang til at bøje trådstikket er at folde enden af ledningen til venstre og derefter bøje den til højre i urets retning mod skruen.

3. Trådstrippere

Trådstripperen er et af de værktøjer, der almindeligvis bruges af elektrikere, motorreparatører og instrumentelektrikere. Dens udseende er vist i figur 2. Den består af en knivkant, en krympeport og et tanghåndtag. Trådstripperens håndtag er dækket af en isolerende muffe med en nominel arbejdsspænding på 500V.

Trådstripperen er velegnet til stripping af plast- og gummiisolerede ledninger og kabelkerneledninger.

4. Rørnøgle

Til fastgørelse eller demontering af forskellige rør, rørtilbehør eller runde dele. Fælles værktøjer til installation og reparation af rørledninger. Dens indlæg kan laves ved formbar støbning. En anden aluminiumslegering, der er kendetegnet ved let vægt, nem at bruge, ikke let at ruste.

5. Forskudt tang

Offset tang kaldes undertiden også diagonal tang. Når du skærer ledningerne, især når du afskærer de overskydende trådender, efter at ledningerne er viklet på loddesamlingerne og de lange ledninger, efter at plug-ins er placeret på printkortet, er det bedst at bruge værktøjet med offsettang. Offsettang bruges også ofte til at skære isolerende ærmer, nylonkabelbindere osv. I stedet for generel saks. Offset tang med en længde på 160 mm og et plastisolerende håndtag anvendes mest.


Relevante branchekendskab

Relaterede produkter