banner

Skruenøgle klassificering og brug

Feb 01, 2022

Der er grundlæggende to typer skruenøgler, døde skruenøgler og justerbare skruenøgler. Førstnævnte refererer til skruenøglen, der har et fast nummer skrevet på den, og sidstnævnte er den justerbare skruenøgle.

1. Dødnøgle: En eller begge ender har en åbning af en fast størrelse, som bruges til at dreje en møtrik eller bolt af en vis størrelse.

2. Torxnøgle: Begge ender har arbejdsender med sekskantede eller tolvsidede huller, som er velegnede til lejligheder, hvor arbejdsområdet er smalt, og almindelige skruenøgler ikke kan bruges.

3. Dobbeltnøgle: den ene ende er den samme som skruenøglen med et enkelt spændvidde, den anden ende er den samme som torxnøglen, og de to ender skrues med samme specifikation af bolte eller møtrikker.

4. Justerbar skruenøgle: Åbningens bredde kan justeres inden for et bestemt størrelsesområde, og den kan dreje bolte eller møtrikker med forskellige specifikationer. Det strukturelle træk ved skruenøglen er, at den faste kæbe er lavet af en flad kæbe med fine tænder; den ene ende af den bevægelige kæbe er lavet af en flad kæbe; den anden ende er lavet af en konkav kæbe med fine tænder; Kæberne kan hurtigt fjernes, og kæbernes position kan ændres.

5. Krognøgle: Også kendt som halvmånenøgle, bruges den til at dreje flade møtrikker med begrænset tykkelse.

6. Topnøgle: Den består af flere stikkontakter med sekskantede huller eller tolvtakkede huller og er udstyret med forskellige tilbehør såsom håndtag og forbindelsesstænger. Det er især velegnet til skruebolte med meget smalle eller dybe fordybninger. eller nødder.

7. Unbrakonøgle: en L-formet sekskantet stangnøgle, der specielt bruges til at dreje unbrakoskruerne. Modellen af unbrakonøglen er baseret på størrelsen på den modsatte side af sekskanten, og boltens størrelse har nationale standarder. Anvendelse: Det bruges specielt til stramning eller demontering af runde møtrikker på værktøjsmaskiner, køretøjer og mekanisk udstyr.

8. Momentnøgle: den kan vise det påførte drejningsmoment, når bolten eller møtrikken drejes; eller når det påførte drejningsmoment når den angivne værdi, udsender det lys- eller lydsignal. Momentnøgler er velegnede til installationer med klart definerede momentniveauer.


Relevante branchekendskab

Relaterede produkter