banner

Три дела клешта

Feb 20, 2022

Пар ручки за држање. Ергономски дизајнирана ручка клешта за сигурнији и удобнији хват. Оса причвршћивања, ово је тачка осе причвршћивања клешта. Тачка спајања мора да се креће глатко, без икаквих лабавости, тако да се клешта могу лако отворити или затворити једном руком. Клешта имају стезне чељусти или резне ивице. Оштрице клешта су фино млевене до одговарајућег облика. Две резне ивице (са опругама) морају бити веома оштре и прецизно једна уз другу за лакше сечење жице.

Ово претвара малу спољну силу (као што је сила руке која делује на краку клешта) у велику радну снагу, тако да клешта могу ефикасно да стежу или секу. Како се спољна сила примењена на крак клешта повећава са односом полуге, сила отвора клешта производи спољашњу силу која хвата кретање. Ако треба да се створи велика спољна сила, растојање од центра положаја закивања клешта до дршке мора бити што је могуће дуже, а растојање од отвора за стезање или отвора за сечење до центра закивања мора бити што краће. могуће. Међутим, многа клешта не повећавају снагу руку у великој мери, јер само олакшавају рад на тешким местима, као што су: монтажа електронске опреме и апликације у електронском и прецизном инжењерству.

Клешта се обично ковају од легираних и нелегираних конструкционих челика. За општа клешта, направљен је од високо{{0}}квалитетног угљеничног конструкцијског челика са 0,45 процената садржаја угљеника. Висококвалитетна и издржљива клешта направљена су од високог садржаја угљеника и/или легирајућих елемената као што су хром или ванадијум.

Порекло клешта у Европи може се пратити до више од хиљаду година пре нове ере, када су људи први пут почели да ливеју гвожђе. Током процеса ливења, клешта се могу користити за држање врућих блокова гвожђа. Форма ковачких клешта из прошлости задржана је до данас са мало промена. Разноврсност клешта се проширила развојем занатства, трговине и индустријализације. Постоји више од 100 врста клешта опште намене-. У порасту су и клешта за специјалне примене. Наравно, ова специјална клешта нису често доступна у опсегу-опште намене. Једина у Немачкој, месечна производња клешта прелази милион, од чега се око 50 одсто извози. Огромна већина њих су клешта опште{5}}намене, као што су секачи, секачи жице и клешта за водену пумпу.


Relevantne industrije znanja

Srodni proizvodi