banner

Увод у алате за изолацију

Feb 15, 2022

Алати за изолацију су подељени у И, ИИ и ИИИ категорије према њиховој различитој структури изолације.

Алати класе И односе се на електричне алате са обичном основном изолацијом. Заштита од струјног удара не ослања се само на основну изолацију рамија, већ треба да дода и заштитну меру, односно изложени проводни део тела који није наелектрисан у нормалним условима, али постаје наелектрисано тело када је његова основна изолација оштећен је заштићен и повезан на нулу. Да би били поуздани, не би требало да постоје мање од две заштитне нуле, а треба додати и додатну заштиту од цурења. Истовремено, оператер је дужан да користи изолациону заштитну опрему.

Class II tools refer to electric tools with double insulation or reinforced insulation. In terms of protection against electric shock, they not only rely on their basic insulation, but also have their live parts under normal conditions and accessible non-charged conductive parts. Double insulation or Strengthening insulation and isolation measures is equivalent to designing and manufacturing the operator's personal insulating protective equipment on the tool in a reliable and effective way.

Алати класе ИИИ се односе на електричне алате који се напајају сигурносним екстра-ниским напоном и ослањају се на сигурносне изолационе трансформаторе за напајање у смислу заштите од електричног удара.


Relevantne industrije znanja

Srodni proizvodi