banner

Основно значење клешта

Feb 16, 2022

Клешта су ручни алати који се користе за стезање и фиксирање радних предмета или увијање, савијање и сечење металних жица. Облик клешта је В-облика и обично се састоји од три дела: дршке, вилице и уста.

Клешта су углавном направљена од угљеничног конструкцијског челика, који се прво кује и ваља у облику ембриона клешта, а затим се подвргава резању метала као што је глодање, полирање и на крају термичка обрада.

Дршка клешта је дизајнирана у три стила: равна дршка, закривљена дршка и прамчана дршка према хватишту. Клешта се често користе у контакту са проводницима под напоном као што су жице, тако да је ручка углавном прекривена заштитном цеви направљеном од изолационих материјала као што је поливинилхлорид како би се осигурала безбедност оператера.

Постоји много облика клешта, а уобичајене су шиљасте, равне, равне, округле, закривљене итд., које се могу прилагодити потребама различитих облика обрадака. Према њиховим главним функцијама и природи употребе, клешта се могу поделити на клешта за стезање, клешта за жице, скидаче жице, клешта за цеви итд.


Relevantne industrije znanja

Srodni proizvodi