banner

Како користити електричне алате

Feb 18, 2022

1. Пажљиво проверите пре употребе, изглед није оштећен, радња прекидача је флексибилна и нема заглављивања, кабл за напајање и кућиште електричног алата треба да буду нетакнути. Користите мегоомметар од 500В за мерење вредности отпора изолације између намотаја и омотача, који не сме бити мањи од 0,5 мегома. Вредност изолационог отпора је приказана у приложеној табели.

2. Ручни-електрични алати са металним омотачем треба да имају поуздане заштитне жице за уземљење. Кабл за напајање је више-кабл са меким гуменим омотачем, а оба краја заштитне жице за уземљење треба да буду чврсто повезана.

3. Ручне електричне алате треба да користи професионално особље са одређеним професионалним знањем. Релевантна безбедносна правила рада треба стриктно поштовати током употребе.

4. Пре употребе проверите да ли су одговарајући електрични заштитни уређаји и механички заштитни уређаји у добром стању. Његова употреба треба да буде нормална.

Такође обратите пажњу на то да ли је ротирајући део флексибилан и без заглављивања.

5. Када користи ручне електричне алате{1}} класе И, корисник мора да носи заштитну опрему која је у складу са прописима и да постави квалификовану заштитну опрему. И предузмите одговарајуће мере заштите од струјног удара по потреби, као што је инсталирање штитника од цурења у струјно коло, или ношење изолационих рукавица, изолационих ципела или стајања на изолационој подлози.

Када користите ручне електричне алате{{0}} класе ИИ на влажним и уским местима, треба инсталирати прекидач за цурење, радна струја електричног прекидача је мања од 1,5 мА, а време деловања је мање од или једнако 0,1 секунди. А прекидач за цурење треба ставити у контејнер и надгледати га посебна особа.

6. Професионалне опасности од употребе ручних{1}}алата. Вибрациона болест шака-рука узрокована дуготрајним вибрационим радом-наведена је као једна од легалних професионалних болести у мојој земљи још 1957. године, позната и као локална вибрациона болест , и обично се манифестује као епизодични бели прсти.


Inače

Srodni proizvodi