banner

Сигурносна заштита електричног алата

Feb 13, 2022

Класа И

У алату се налази уређај за уземљење, а сви или већина делова изолационе конструкције имају основну изолацију. Ако је изолација оштећена, јер су доступни метални делови повезани са заштитним уземљењем (погледајте уземљење) или заштитним неутралним проводником уграђеним у фиксну линију преко уређаја за уземљење, они неће постати предмети под напоном, што може спречити оператера да добије струју. шок.


Класа ИИ

Изолациона структура таквих алата састоји се од двоструке или ојачане изолације која се састоји од основне изолације и допунске изолације. Када је основна изолација оштећена, оператер је одвојен од напуњеног тела додатном изолацијом како би се спречио струјни удар. Алати класе ИИ морају да користе утикаче за -поново повезивање, а уземљење није дозвољено.


Класа ИИИ

Такви алати се напајају безбедним напајањем. Ефективна вредност напона без{0}}оптерећења између проводника сигурносног напона или између било ког проводника и уземљења не сме да пређе 50В; за трофазна напајања, ефективна вредност напона без-оптерећења између проводника и неутралног вода не сме да пређе 29В. Сигурносни напон се обично напаја преко сигурносног изолационог трансформатора или претварача са одвојеним намотајима. Заштитни уређаји за уземљење нису дозвољени на алатима класе ИИИ.


Радио сметње

Једнофазни{0}}мотори серије и једносмерни мотори са комутаторима ће изазвати озбиљне електромагнетне сметње на телевизорима и радио уређајима, тако да сметње радија треба узети у обзир при пројектовању електричних алата. Углавном усвојити мере као што су оклоп, симетрично повезивање побудних намотаја, постављање електричних филтера и повезивање филтера у облику делта. Ако је потребно, мале индуктивне калемове се такође могу повезати у серију на оба краја арматуре мотора.


Inače

Srodni proizvodi