banner

Mjere opreza pri kupovini alata za napajanje

Feb 16, 2022

1. Prema potrebama, razlika između kućne i profesionalne upotrebe. Većina alata za napajanje je dizajnirana za profesionalce. Pri kupovini treba da se raziđe profesionalna i opšta alatka za domaćinstvo. Općenito, razlika između profesionalnog i općeg alata za domaćinstvo je na vlasti. Profesionalni alati imaju višu moć kako bi se profesionalcima olakšalo smanjenje tereta posla. Opšti alati za domaćinstvo imaju relativno mala tereta posla zbog malih projekata. Stoga je ulaz alata relativno mali. Ni moć ne treba biti velika.

2. Outer pakiranje alata treba imati jasan uzorak i bez oštećenja, plastična kutija treba biti čvrsta, a hasp za otvaranje plastične kutije treba biti čvrst i izdržljiv.

3. Izgled alata treba biti uniforman u boji, ne bi trebalo biti očiglednih sjena i udubljenja na površini plastičnih dijelova, ne bi trebalo biti ogrebotina ili tragova izbotine, montažno dislokacija između dijelova školjke treba biti ≤ 0,5mm, aluminijski livački premaz treba biti glatka i lijepa bez nedostataka, a cijela mašina bi trebala biti Površina bi trebala biti bez ulja i mrlja. Kada se drži ručno, ručka prekidača bi trebala biti ravna. Dužina kabela uglavnom ne bi trebala biti manja od 2 metra.

4. Parametri nazivne plakete alata trebaju biti u skladu s onima na CCC certifikatu. Detaljnu adresu i kontakt informacije proizvođača i proizvođača treba uključiti u uputstvo za upotrebu. Broj sepa za sljedljivost proizvoda mora biti na nazivnu tanjurku ili certifikat o konformnosti.

5. Držite alat ručno, uključite napajanje, često upravljajte prekidačem kako bi alat često počeo, i posmatrajte da li je funkcija prekidača alata u isključenju pouzdana. Istovremeno, posmatraj da li na tv-u i fluorescentnim lampama na sajtu postoje neki abnormalni fenomeni. kako bi se potvrdilo da je alat opremljen efikasnim radio interferencijama supresora.

6. Alat treba da se napaja i da se radi jednu minutu. Drћi ga ruиno tokom operacije. Ruka ne bi trebala osjetiti nikakve abnormalne vibracije. Posmatraj iskru unaokolo. Iskra unaokolo ne bi trebala prelaziti nivo 3/2. Gledajući unutra, ne bi trebalo biti očitog luka na površini komutatora. Tokom operacije ne bi trebalo da bude abnormalne buke.

Alati za bušenje koji se napajaju strujom. Radi se o konvencionalnom proizvodu u alatima za napajanje, a također je i najtjerniji proizvod alata za napajanje. Godišnja proizvodnja i volumen prodaje predstavljaju 35% kineskih alata za napajanje. Prema izvještajima, u narednih deset do petnaest godina, svetska prodaja strujnih alata će rasti po godišnjoj stopi od 5 odsto. Strujni alati su neka vrsta "niske vrijednosti za konzumiranje". U Evropi i Sjedinjenim Državama, alati za struju se ne koriste samo kao alat, već i kao poklon, poklon koji se daje jedan drugome, tako da imaju veliki potencijal za razvoj tržišta.


Povezane vijesti

Srodni proizvodi