banner

Vrste električnih alata

Feb 12, 2022

According to the "China Power Tool Industry Production and Sales Demand Forecast and Transformation and Upgrade Analysis Report" statistics, power tools are mainly divided into metal cutting power tools, grinding power tools, assembly power tools and railway power tools. Common power tools are electric drills, electric grinders, electric wrenches and electric screwdrivers, electric hammers and electric impact drills, concrete vibrators, electric planers.

1. Električna bušilica

Glavne specifikacije su 4, 6, 8, 10, 13, 16, 19, 23, 25, 32, 38, 49 mm, itd. Broj se odnosi na maksimalni prečnik burgije za bušenje na čeliku vlačne čvrstoće od 390N/mm. Za-obojene metale, plastiku i druge materijale, maksimalni promjer bušenja može biti 30-50 posto veći od originalne specifikacije, a osigurana je i mašina za poliranje.

2. Električni ključ i električni odvijač

Za utovar i istovar navojnih spojnica. Prijenosni mehanizam električnog ključa sastoji se od planetarnog zupčanika i udarnog mehanizma s utorom s kugličnim vijkom. Specifikacije su M8, M12, M16, M20, M24, M30, itd. Električni odvijač ima mehanizam za prijenos zupčastog kvačila ili mehanizam prijenosa zupčanika, a specifikacije su M1, M2, M3, M4, M6, itd.

3. Čekići i udarne bušilice

Koristi se za bušenje, urezivanje i hrapavost betona, zidova od cigle i građevinskih komponenti. U kombinaciji sa ekspanzijskim vijcima, može poboljšati brzinu ugradnje i kvalitetu raznih cjevovoda i alatnih mašina; Udarni princip električnog čekića je da generiše udarnu snagu kretanjem unutrašnjeg klipa, a princip udarca udarne bušilice je da se zupčanici upadaju kako bi generirali udarnu snagu, tako da je udar čekića veći.

4. Vibrator za beton

Koristi se za nabijanje betona prilikom izlivanja betonskih temelja i armiranobetonskih komponenti kako bi se eliminisale zračne rupe i poboljšala čvrstoća. Visokofrekventna sila smetnji električnog direktno-povezanog vibratora formirana je rotacijom ekscentričnog bloka kojeg pokreće motor, a motor se napaja putem napajanja srednje frekvencije od 150 Hz ili 200 Hz.

5. Električna blanjalica

Koristi se za blanjanje drveta ili drvenih konstrukcijskih dijelova, a može se koristiti i kao mala stolna blanjalica kada se postavlja na klupu. Vratilo rezača električne blanjalice pokreće osovina motora kroz remen.

6. Električna brusilica

Općepoznato kao brusilica; električna brusilica; električna brusilica, električni alat za brušenje brusnom pločom ili brusnom pločom.


Povezane vijesti

Srodni proizvodi