banner

Introduktion till isoleringsverktyg

Feb 15, 2022

Isoleringsverktyg är indelade i I-, II- och III-kategorier enligt deras olika isoleringsstrukturer.

Klass I-verktyg avser elverktyg med vanlig grundisolering. Skyddet mot elektriska stötar förlitar sig inte bara på den grundläggande isoleringen av ramie, men bör också lägga till en säkerhetsåtgärd, det vill säga den exponerade ledande delen av kroppen som inte laddas under normala förhållanden utan blir en laddad kropp när dess grundläggande isolering är skadad är skyddad och ansluten till noll. För att vara tillförlitlig bör det finnas inte mindre än två skydds nollor, och ytterligare läckageskydd bör läggas till. Samtidigt är operatören skyldig att använda isolerande skyddsutrustning.

Klass II-verktyg avser elektriska verktyg med dubbel isolering eller förstärkt isolering. När det gäller skydd mot elektriska stötar förlitar de sig inte bara på sin grundläggande isolering, utan har också sina levande delar under normala förhållanden och tillgängliga icke-laddade ledande delar. Dubbelisolering eller Förstärkning av isolerings- och isoleringsåtgärder motsvarar att designa och tillverka operatörens personliga isolerande skyddsutrustning på verktyget på ett tillförlitligt och effektivt sätt.

Klass III-verktyg avser elektriska verktyg som drivs av säkerhet extra låg spänning och förlitar sig på säkerhetsisoleringstransformatorer för strömförsörjning när det gäller skydd mot elektriska stötar.


Relevanta branschkunskap

Relaterade produkter