banner

Tre delar tång

Feb 20, 2022

Ett par handtag för att hålla. Ergonomiskt utformat tånghandtag för ett säkrare och bekvämare grepp. Bifogad axel, detta är tångens axelpunkt för bifogade filer. Anslutningspunkten måste röra sig smidigt, utan löslighet, så att tången lätt kan öppnas eller stängas med en hand. Tången har klämkäftar eller skäreggar. Tångens blad är fint slipade till en lämplig form. De två skäreggen (med fjädrar) måste vara mycket skarpa och nära varandra exakt för enkel skärning av tråden.

Detta omvandlar en liten yttre kraft (såsom den handkraft som utövas på tångarmen) till en stor arbetsstyrka, så att tången effektivt kan klämma eller skära. När den yttre kraften som appliceras på tångarmen ökar med hävstångsförhållandet, producerar tångmunens kraft en yttre kraft som griper rörelsen. Om en stor yttre kraft ska genereras måste avståndet från mitten av tångens nitningsposition till handtaget vara så långt som möjligt, och avståndet från klämöppningen eller skäröppningen till nitningscentret måste vara så kort som möjligt. Många tänger ökar dock inte handstyrkan i stor utsträckning, eftersom de bara gör det lättare att arbeta på svåra platser, till exempel: montering av elektronisk utrustning och elektroniska och precisionstekniska tillämpningar.

Tång är vanligtvis smidda av legerat och olegerat konstruktionsstål. För allmänna tänger är den tillverkad av högkvalitativt kolstrukturstål med 0,45% kolhalt. Hög kvalitet och tunga tänger är tillverkade av hög kolhalt och/ eller legeringselement som krom eller vanadin.

Tångens ursprung i Europa kan spåras tillbaka till mer än tusen år f.Kr., då människor först började gjutjärn. Under gjutprocessen kan tång användas för att hålla heta järnblock. Formen på smiddstängerna från det förflutna har behållits till denna dag med liten förändring. Mångfalden av tång expanderade med utvecklingen av hantverk, handel och industrialisering. Det finns mer än 100 typer av allmänna tänger. Tången för speciella applikationer ökar också. Naturligtvis är dessa speciella tänger inte ofta tillgängliga i det allmänna intervallet. Den enda i Tyskland, den månatliga produktionen av tänger överstiger 1 miljon, varav cirka 50% exporteras. De allra flesta av dem är tänger för allmänt bruk, såsom fräsar, trådskärare och vattenpumptänger.


Relevanta branschkunskap

Relaterade produkter