banner

Försiktighetsåtgärder vid användning av tång

Feb 18, 2022

(1)Använd tången med höger hand. Vrid käftarna till insidan, vilket är bekvämt att kontrollera tångens skärdel. Använd lillfingret för att sträcka dig mellan de två tånghandtagen för att trycka på tånghandtagen och öppna tånghuvudet så att tånghandtagen kan separeras flexibelt.

(2)Tångens knivkant kan användas för att skära av gummi- eller plastisoleringsskiktet i den flexibla tråden.

(3)Tångens blad kan också användas för att klippa och klippa ledningar och järntrådar. När du skär nr 8 galvaniserad järntråd, använd bladet för att skära fram och tillbaka runt ytan några gånger och dra sedan bara försiktigt och tråden kommer att brytas.

(4)Giljotinen kan också användas för att skära hårda metalltrådar som ledningar och ståltrådar.

(5) Tångens isolerande plaströr har en tålspänning på mer än 500V, och med den kan tråden skäras med el. Kasta inte runt den under användning för att inte skada det isolerande plaströret.

(6) Använd inte tång som hammare.

(7)Använd inte tång för att klippa den dubbelsträngade strömkabeln, den kortsluter.

(8) När du använder tång för att linda ringen för att fästa kabeln, kläm fast tråden mellan tångens tänder och linda den i medurs riktning.

(9) Det används främst för att skära ensträngade och flertrådiga ledningar med tunna tråddiametrar, böja lederna på entrådiga ledningar, bandplastisoleringsskikt etc.


Relevanta branschkunskap

Relaterade produkter