banner

Osnovno značenje kliješta

Feb 16, 2022

Kliješta su ručni alati koji se koriste za stezanje i popravljanje ruksaka ili zavijanje, savijanje i rezanje metalnih žica. Oblik kliješta je V oblika i obično uključuje tri dijela: ručku, čeljust i usta.

Kliješta su uglavnom napravljena od ugljičnog strukturnog čelika, koji se najprije kova i uvalja u oblik embrija kliješta, zatim podvrgnut metalnom rezanju kao što su rezanje, poliranje, i na kraju toplinski tretman.

Ručka kliješta je dizajnirana u tri stila: ravna ručka, zakrivljena ručka i rukica za luk prema hvatu. Kliješta se često koriste u kontaktu sa živim provodnicima kao što su žice, tako da je ručka općenito prekrivena zaštitnom cijevi od izolacije materijala kao što je polivinil hlorid kako bi se osigurala sigurnost operatera.

Postoje mnogi oblici kliješta, a zajedničke su zašiljene, ravne, ravne, okrugle, zakrivljene itd., koje se mogu prilagoditi potrebama različitih oblika obradka. Prema njihovim glavnim funkcijama i prirodi upotrebe, kliješta se mogu podijeliti na stezanja kliješta, kliješta za žicu, žicene striptizete, kliješta za cijevi itd.


Relevantne industrije znanja

Srodni proizvodi