banner

Koje vrste kliješta postoje?

Feb 19, 2022

Kliješta se mogu podijeliti na: torzioni tip; tip smuka; torziona smuka tip. Prema tipu, može se podijeliti na: hidraulična kliješta; krimping kliješta; hidraulična žica kliješta; klešta za skidanje žica; punjena hidraulička kliješta za kablove. Prema obliku, može se podijeliti na: zašiljana usta; ravna usta; okrugla usta; zakrivljena usta; nesnosna usta; usta iglice; gornja reznja; rezače žice; kliješta za škrge cvijeća itd. Prema upotrebi, može se podijeliti na: DIY, industrijska kliješta, posebna kliješta itd. Prema strukturi, podijeljen je na dvije vrste: piercing škrge i snopanje škrga. Obično su specifikacije: 4,5" (mini kliješta), 5", 6", 7", 8", 9,5" i tako dalje.


Glavne kategorije su slijedece:

1. Rezač žice

Rezač žice je stezač i alat za rezanje čiji je oblik prikazan na 1.

Kliješta su sačinjavana od glave kliješta i dršku kliješta, a glava kliješta uključuje čeljust, zubastu ivicu, ivicu noža i giljotinski otvor. Funkcije svakog dijela kliješta su: (1) otvor za zube može se koristiti za stegnutje ili olabavljanje oraha; (2) rub noža može se koristiti za rezati gumeni ili plastični izolacijski sloj fleksibilne žice, a može se koristiti i za rezati žicu i željeznu žicu; (3) giljotina se može koristiti za odsijecanje žica od tvrdog metala kao što su žice i čelične žice; (4) Izolacijska plastična cijev kliješta može izdržati napon od više od 500V, a uz to se žice mogu rezati električnom energijom. Tokom upotrebe, ne bacaj ga. Da ne bi oštetili izolaciju plastične cijevi. Rezače žice koje obično koriste električari imaju razne specifikacije kao što su 150mm, 175mm, 200mm i 250mm.

2. Kliješta za nos iglama

Kliješta za iglu-nos, poznata i kao trimeri, uglavnom se koriste za reženje jednosmjednih i višestrukih žica s tankim žičarnim promjerima, kao i savijanje jednostrukih žičarnih spoja, skidanje plastične izolacije itd. Također je električar (posebno unutrašnji električar) Jedan od često korištenih alata. Sačinjan je od zašiljene vrhove, ivice noža i dršku kliješta. Ručka električara kliješta za iglu-nos prekrivena je izolacijskim rukavom sa ocijenjenim naponom od 500V. Kliješta za iglu-nos imaju oštriju glavu, pa je potrebno koristiti kliješta za iglu-nos za operacije u malim prostorima. Način rada pomoću kliješta za iglu-nos za savijanje žice konektor je presavijanje kraja žice ulijevo, a zatim ga savijati desno u smjeru kazaljke na satu protiv vijka.

3. Striptizete sa žicom

Striptizeta je jedan od alata koji obično koriste električari, serviseri motora i električari za instrumentaciju. Njegov izgled je prikazan na 2. Sačinjava se od oštrice noža, stiskanog priključka i dršku kliješta. Ručka striptizete žice prekrivena je izolacijskim rukavom sa ocijenjenim radnim naponom od 500V.

Striptizeta je pogodan za skidanje plastičnih i gumenih izoliranih žica i žica jezgre kabela.

4. Cijevni ključ

Za prikačivanje ili rasstavljanje raznih cijevi, pribora za cijevi ili okruglih dijelova. Uobičajeni alati za instalaciju i popravku cjevovoda. Njegovi ulošci mogu biti napravljeni maženim kastingom. Još jedna aluminijska sliva, koju karakterizira lagana težina, laka za upotrebu, nije lako za rđati.

5. Offset kliješta

Kliješta za odmak ponekad se zovu i dijagonalna kliješta. Pri rezanje žica, posebno pri odsijecanju višak žice završava nakon što su žice rane na lemnim zglobovima i duge vodi nakon stavljanja priključaka na štampanu ploču, najbolje je koristiti alat s offset kliještima. Offset kliješta se također često koriste za rezati izolacijske rukave, najlonske kablovske veze itd. umjesto općih škara. Najčešće se koriste offset kliješta dužine 160mm i plastična izolacijska ručka.


Relevantne industrije znanja

Srodni proizvodi