banner

El significat bàsic de les alicates

Feb 16, 2022

Les alicates són eines manuals que s'utilitzen per subjectar i arreglar peces de treball o torçar, doblegar i tallar filferros metàl·lics. La forma de les pinces té forma de V-i sol incloure tres parts: mànec, mandíbula i boca.

Les alicates generalment estan fetes d'acer estructural al carboni, que primer es forja i s'enrotlla en la forma d'un embrió de pinces, després se sotmet a tall de metall com ara fresat, polit i, finalment, tractament tèrmic.

El mànec de les alicates està dissenyat en tres estils: mànec recte, mànec corbat i mànec d'arc segons l'empunyadura. Les alicates s'utilitzen sovint en contacte amb conductors actius, com ara cables, de manera que el mànec es cobreix generalment amb un tub protector fet de materials aïllants com el clorur de polivinil per garantir la seguretat de l'operador.

Hi ha moltes formes de pinces, i les més comunes són punxegudes, planes, planes, rodones, corbes, etc., que poden adaptar-se a les necessitats de diferents formes de peces. Segons les seves funcions principals i la naturalesa d'ús, les alicates es poden dividir en alicates de subjecció, alicates de filferro, alicates de filferro, alicates de tubs, etc.


Coneixement del sector corresponent

Productes relacionats