banner

Kako koristiti električne alate

Feb 18, 2022

1. Pažljivo provjerite prije uporabe, izgled nije oštećen, prekidač je fleksibilan i nema zaglavljivanja, kabel za napajanje i kućište električnog alata trebaju biti netaknuti. Upotrijebite 500V megohmmetar za mjerenje vrijednosti izolacijskog otpora između namota i omotača, koji ne smije biti manji od 0,5 megohma. Vrijednost izolacijskog otpora prikazana je u priloženoj tablici.

2. Ručni-električni alati s metalnim školjkama trebaju imati pouzdane zaštitne žice za uzemljenje. Kabel za napajanje je više-žilni kabel obložen mekom gumom, a oba kraja žice za zaštitu uzemljenja trebaju biti čvrsto spojena.

3. Ručne električne alate treba koristiti profesionalno osoblje s određenim stručnim znanjem. Tijekom uporabe treba se strogo pridržavati relevantnih sigurnosnih pravila rada.

4. Prije uporabe provjerite jesu li odgovarajući električni zaštitni i mehanički zaštitni uređaji u dobrom stanju. Njegova upotreba bi trebala biti normalna.

Također obratite pozornost na to je li rotirajući dio fleksibilan i bez zaglavljivanja.

5. Pri korištenju ručnih električnih alata{1}} klase I, korisnik mora nositi zaštitnu opremu koja je u skladu s propisima i postaviti kvalificiranu zaštitnu opremu. I poduzmite odgovarajuće sigurnosne mjere zaštite od električnog udara prema potrebi, kao što je ugradnja štitnika od curenja u strujni krug ili nošenje izolacijskih rukavica, izolacijskih cipela ili stajanja na izolacijskoj podlozi.

Kada koristite ručne električne alate klase II{{0}}na vlažnim i uskim mjestima, potrebno je postaviti prekidač za curenje, radna struja električne sklopke je manja od 1,5 mA, a vrijeme djelovanja je manje od ili jednako 0,1 sekundi. A prekidač za curenje treba staviti u spremnik i nadzirati ga posebna osoba.

6. Profesionalne opasnosti korištenja ručnih-električnih alata. Vibracijska bolest šaka-ruka uzrokovana dugotrajnim-trajnim radom-na vibracijama bila je navedena kao jedna od legalnih profesionalnih bolesti u mojoj zemlji još 1957. godine, također poznata kao lokalna vibracijska bolest , a tipično se manifestira kao epizodični bijeli prsti.


Povezane vijesti

Srodni proizvodi