banner

Vrste power alata

Feb 12, 2022

Prema statistikama "China Power Tool Industry Production and Sales Demand Forecast and Transformation and Upgrade Analysis Report", električni alati uglavnom se dijele na električne alate za rezanje metala, brušenje električnih alata, montažnih električnih alata i željezničkih električnih alata. Uobičajeni električni alati su električne bušilice, električne brusilice, električni ključevi i električni odvijači, električni čekići i električne udarne bušilice, betonski vibratori, električne blanjalice.

1. Električna bušilica

Glavne specifikacije su 4, 6, 8, 10, 13, 16, 19, 23, 25, 32, 38, 49 mm itd. Broj se odnosi na maksimalni promjer svrdla za bušenje na čeliku vlačne čvrstoće od 390N/mm. Za obojene metale, plastiku i druge materijale maksimalni promjer bušenja može biti 30-50% veći od izvorne specifikacije, a osiguran je i stroj za poliranje.

2. Električni ključ i električni odvijač

Za utovar i istovar navojnih spojnica. Prijenosni mehanizam električnog ključa sastoji se od planetarnog zupčanika i mehanizma udara kugličnog vijka. Specifikacije su M8, M12, M16, M20, M24, M30 itd. Električni odvijač prihvaća mehanizam prijenosa zubne spojke ili mehanizam prijenosa zupčanika, a specifikacije su M1, M2, M3, M4, M6 itd.

3. Čekići i udarne bušilice

Koristi se za bušenje, uvijanje i grubljanje betona, zidova od opeke i građevinskih komponenti. U kombinaciji s vijcima za proširenje može poboljšati brzinu ugradnje i kvalitetu različitih cjevovoda i alatnih strojeva; princip udara električnog čekića je generiranje udarne snage kretanjem unutarnjeg klipa, a princip udara udarne bušilice je da zupčanici rade kako bi generirali udarnu snagu, tako da utjecaj čekića više sila.

4. Betonski vibrator

Koristi se za nabijanje betona prilikom izlijevanja betonskih temelja i armiranobetonskih komponenti kako bi se uklonile rupe za zrak i poboljšala čvrstoća. Sila visokofrekventnog smetnji električnog izravno spojenog vibratora nastaje rotacijom ekscentričnog bloka pogonjenog motorom, a motor se pokreće srednjim frekvencijskim napajanjem od 150 Hz ili 200 Hz.

5. Električna blanjalica

Koristi se za blanjanje drvenih ili drvenih konstrukcijskih dijelova, a može se koristiti i kao mala stolna blanjalica kada se postavi na klupu. Osovinu rezača električnog blanjalice pokreće osovina motora kroz remen.

6. Električna brusilica

Poznatiji kao brusilica; električna brusilica; električna brusilica, električni alat za brušenje brusnim kotačem ili brusnim diskom.


Povezane vijesti

Srodni proizvodi