banner

Så här använder du elverktyg

Feb 18, 2022

1. Kontrollera den noggrant före användning, utseendet är inte skadat, omkopplaråtgärden är flexibel och ingen störning, strömsledningen och elverktygets skal ska vara intakta. Använd en 500V megohmmeter för att mäta isoleringsmotståndet mellan lindningen och skalet, som inte får vara lägre än 0,5 megohm. Isoleringsmotståndsvärdet visas i det bifogade bordet.

2. Handhållna elverktyg med metallskal ska ha tillförlitliga skyddsjordledningar. Strömkabeln är en mjuk gummimantlade kabel med flera kärnor, och båda ändarna av jordskyddskabeln ska vara ordentligt anslutna.

3. Handhållna elverktyg bör användas av professionell personal med viss yrkeskunskap. De relevanta säkerhetsreglerna bör följas strikt under användning.

4. Kontrollera före användning om de relevanta elektriska skyddsanordningarna och de mekaniska skyddsanordningarna är i gott skick. Dess användning bör vara normal.

Var också uppmärksam på om den roterande delen är flexibel och fri från att fastna.

5. Vid användning av handhållna elverktyg av klass I måste användaren bära skyddsutrustning som uppfyller föreskrifterna och ställa in kvalificerad skyddsutrustning. Och vidta motsvarande säkerhetsåtgärder mot elektriska stötar efter behov, till exempel installera ett läckageskydd i strömkretsen, eller bära isolerande handskar, isolera skor eller stå på en isolerande dyna.

Vid användning av handhållna elverktyg av klass II på fuktiga och smala ställen bör en läckagebrytare installeras, strömbrytarens arbetsström är mindre än 1,5 mA och åtgärdstiden är mindre än eller lika med 0,1 sekunder. Och läckagebrytaren ska placeras i behållaren och övervakas av en speciell person.

6. Yrkesrisker med att använda handhållna elverktyg. Vibrationssjukdom i hand-arm orsakad av långvarig praktisk vibrationsoperation listades som en av de lagliga arbetssjukdomarna i mitt land redan 1957, även känd som lokal vibrationssjukdom, och manifesterades vanligtvis som episodiska vita fingrar.


Relaterade nyheter

Relaterade produkter