banner

Typer av elverktyg

Feb 12, 2022

According to the "China Power Tool Industry Production and Sales Demand Forecast and Transformation and Upgrade Analysis Report" statistics, power tools are mainly divided into metal cutting power tools, grinding power tools, assembly power tools and railway power tools. Common power tools are electric drills, electric grinders, electric wrenches and electric screwdrivers, electric hammers and electric impact drills, concrete vibrators, electric planers.

1. Elektrisk borrmaskin

Huvudspecifikationerna är 4, 6, 8, 10, 13, 16, 19, 23, 25, 32, 38, 49 mm etc. Siffran avser den maximala diametern på borrkronan för borrning på stål med en draghållfasthet på 390N/mm. För icke-järnmetaller, plaster och andra material kan den maximala borrdiametern vara 30-50 procent större än den ursprungliga specifikationen, och en polermaskin tillhandahålls.

2. Elektrisk skiftnyckel och elektrisk skruvmejsel

För lastning och lossning av gängade kopplingar. Den elektriska skiftnyckelns transmissionsmekanism består av ett planetväxel och en slagmekanism med kulskruvspår. Specifikationerna är M8, M12, M16, M20, M24, M30, etc. Den elektriska skruvmejseln använder en tandkopplingsöverföringsmekanism eller en växelöverföringsmekanism, och specifikationerna är M1, M2, M3, M4, M6, etc.

3. Hammare och slagborrmaskiner

Används för borrning, spårning och uppruggning av betong, tegelväggar och byggnadsdelar. I kombination med expansionsbultar kan det förbättra installationshastigheten och kvaliteten på olika rörledningar och verktygsmaskiner; slagprincipen för den elektriska hammaren är att generera slagkraft genom rörelsen av den inre kolven, och slagprincipen för slagborren är att kugghjulen körs in för att generera slagkraft, så hammarens slag mer kraft.

4. Betongvibrator

Den används för att stampa betong vid gjutning av betongfundament och armerade betongkomponenter för att eliminera lufthål och förbättra styrkan. Den högfrekventa-störningskraften hos den elektriska direkt-anslutna vibratorn bildas av rotationen av det excentriska blocket som drivs av motorn, och motorn drivs av en 150Hz eller 200Hz mellanfrekvensströmförsörjning.

5. Elhyvel

Den används för att hyvla trä eller träkonstruktionsdelar, och den kan även användas som en liten bordshyvel när den installeras på en bänk. Elhyvelns skäraxel drivs av motoraxeln genom remmen.

6. Elektrisk kvarn

Allmänt känd som grinder; elektrisk kvarn; elektrisk slipmaskin, ett elverktyg för slipning med en slipskiva eller en slipskiva.


Relaterade nyheter

Relaterade produkter