banner

Varnostna zaščita orodja za napajanje

Feb 13, 2022

Razred I

V orodju je naprava za prizidnjenje, vsi ali večina delov izolacijske konstrukcije pa imajo osnovno izolacijo. Če je izolacija poškodovana, ker so dostopni kovinski deli povezani z zaščitnim pritemeljenjem (glejte pritličje) ali zaščitnim nevtralnim vodnikom, nameščenim v fiksni liniji skozi napravo za zemljitev, ne bodo postali živi predmeti, kar lahko operaterju prepreči električni udar.


Razred II

Izolacijska struktura takšnih orodij je sestavljena iz dvojne ali ojačane izolacije, ki je sestavljena iz osnovne izolacije in dodatne izolacije. Ko je osnovna izolacija poškodovana, je upravljavec ločen od napolnjenega telesa z dodatno izolacijo, da se prepreči električni udar. Orodja razreda II morajo uporabljati vtičnice, ki jih ni mogoče ponovno priključiti, pritličje pa ni dovoljeno.


Razred III

Takšna orodja se napajajo z varno napetostjo. vrednost RMS napetosti brez obremenitve med vodniki varnostne napetosti ali med kateri koli vodnikom in podlago ne sme presegati 50V; za trifazni napajalnik vrednost RMS napetosti brez obremenitve med vodniki in nevtralno linijo ne sme presegati 29V. Varnostno napetost običajno napaja varnostni izolski transformator ali pretvornik z ločenimi navijanjem. Zaščitne naprave za pritesnjenje niso dovoljene na orodjih razreda III.


Radijske motnje

Enofazni serijski motorji in enosmerni motorji z komutatorji bodo povzročili resne elektromagnetne motnje na TV sprejemnikih in radiih, zato je treba pri oblikovanju električnih orodij upoštevati interference na radiih. V glavnem sprejmejo ukrepe, kot so ščitenje, simetrična povezava navitja za razburjenje, postavljanje električnih filtrov in povezovanje filtrov v delta obliki. Po potrebi lahko majhne induktancne tuljavke povežemo tudi v serijah na obeh koncih motorne armature.


Sorodne novice

Sorodni izdelki