banner

Vrste električnih orodij

Feb 12, 2022

Po statističnih podatkih "China Power Tool Industry Production and Sales Demand Forecast and Transformation and Upgrade Analysis Report" so omrežna orodja razdeljena predvsem na orodja za rezanje kovin, orodja za mletje električne energije, montažna e-orodja in železniška e-orodja. Skupna električna orodja so električni vrtalniki, električni brusilniki, električni vijaki in električni vijaki, električna kladiva in električni udarni vrtalniki, betonski vibratorji, električni planerji.

1. Električni vrtalnik

Glavne specifikacije so 4, 6, 8, 10, 13, 16, 19, 23, 25, 32, 38, 49mm itd. Število se nanaša na največji premer vrtalnika za vrtanje na jeklo z natezno trdnostjo 390N/mm. Za neželezne kovine, plastiko in druge materiale je največji premer vrtanja lahko 30-50% večji od prvotne specifikacije, na voljo pa je tudi stroj za poliranje.

2. Električni ključ in električni izvijač

Za nalaganje in razkladanje navojnih sklopk. Mehanizem prenosa električnega ključa je sestavljen iz planetarne prestave in mehanizma udarca žoge vijaka. Specifikacije so M8, M12, M16, M20, M24, M30 itd. Električni izvijač sprejme mehanizem za prenos zobne sklopke ali mehanizem za menjalnik prestave, specifikacije pa so M1, M2, M3, M4, M6 itd.

3. Kladiva in udarni vrtalniki

Uporablja se za vrtanje, nategovanje in hlajenje betona, opečne stene in gradbenih sestavnih delov. V kombinaciji s širitvenimi vijaki lahko izboljša hitrost namestitve in kakovost različnih plinovodov in strojnih orodij; načelo udarca električnega kladiva je ustvariti udarno moč z gibanjem notranjega bata, načelo udarca udarnega vrtalnika pa je, da prestave tečejo za ustvarjanje udarne moči, zato je vpliv kladiva več sile.

4. Betonski vibrator

Uporablja se za vtikanje betona pri izlivu betonskih temeljev in armiranih betonskih komponent za odpravo zračnih lukenj in izboljšanje trdnosti. Visoko frekvenčni motilni sili električnega neposredno priključenega vibratorja tvori vrtenje ekscentričnega bloka, ki ga pogoni motor, motor pa napaja vmesni frekvenčni napajalnik 150Hz ali 200Hz.

5. Električni skotalnik

Uporablja se za skovanje lesa ali lesenih strukturnih delov, ob namestitvi na klop pa se lahko uporablja tudi kot manjši namizni planer. Gred rezalnika električnega planerja vozi motorna gred skozi pas.

6. Električni brusilnik

Splošno znan kot brusilec; električni brusilnik; električni mlinček, električno orodje za brušenje z brusilnim kolesom ali brusilnim diskom.


Sorodne novice

Sorodni izdelki