banner

Funcționarea în siguranță a instrumentelor electrice

Feb 19, 2022

1. Cablurile de alimentare monofazate ale mașinilor electrice mobile și ale sculelor electrice portabile trebuie să utilizeze cabluri de cauciuc moale cu trei nuclee, iar cablurile de alimentare trifazate trebuie să utilizeze cabluri de cauciuc cu patru nuclee; la cablare, teaca cablului trebuie introdusă în cutia de joncțiune a echipamentului și instalată. să fie fixe.

2. Verificați următoarele elemente înainte de a utiliza scule electrice:

(1) Cochilia si manerul nu au crapaturi sau deteriorari;

(2) Firul de împământare de protecție sau conexiunea cu sârmă neutră este corectă și fermă;

(3) Cablurile sau cablurile sunt in stare buna;

(4) Mufa este în stare bună;

(5) Acțiunea comutatorului este normală, flexibilă și fără defecte;

(6) Dispozitivul de protectie electrica este in stare buna;

(7) Dispozitivul mecanic de protectie este in stare buna;

(8) Partea rotativă este flexibilă.

3. Rezistența de izolare a sculei electrice trebuie măsurată în mod regulat cu un megohmmetru de 500V. Dacă rezistența izolației dintre piesele sub tensiune și carcasă nu atinge 2MΩ, trebuie efectuată întreținerea.

4. După ce partea electrică a sculei electrice este reparată, trebuie efectuată măsurarea rezistenței izolației și rezistența izolației la încercarea de tensiune. Tensiunea de testare este de 380V, iar timpul de testare este de 1 minut.

5. Circuitul electric care conectează mașinile și uneltele electrice trebuie să fie echipat cu întrerupătoare sau prize separate și ar trebui instalat un protector de acțiune pentru curentul de scurgere, iar carcasa metalică trebuie împământată; este strict interzisă conectarea mai multor dispozitive la o singură poartă.

(6) Curentul nominal de funcționare a scurgerilor al protectorului de scurgere de tip curent nu trebuie să fie mai mare de 30mA, iar timpul de funcționare nu trebuie să fie mai mare de 0,1 secunde; tensiunea nominală de funcționare a scurgerilor a protectorului de scurgere de tip tensiune nu trebuie să fie mai mare de 36V.

7. Comutatorul de funcționare al aparatului electric trebuie plasat la îndemâna operatorului. Atunci când există o pană bruscă de curent în timpul odihnei, coborâți de la locul de muncă sau de la locul de muncă, comutatorul de pe partea de alimentare ar trebui să fie întrerupt.

8. Atunci când utilizați un instrument de alimentare portabil sau mobil, trebuie să purtați mănuși izolatoare sau să stați pe un tampon izolator; când deplasați instrumentul, nu țineți firul sau partea rotativă a instrumentului.

(9) Atunci când se utilizează scule electrice izolate din clasa III în locuri umede sau care conțin acid și în recipiente metalice, trebuie luate măsuri fiabile de izolare și ar trebui să se înființeze personal special pentru monitorizarea acestora. Întrerupătoarele pentru sculele electrice ar trebui să fie amplasate la îndemâna gardienilor.

10. Planul discului burghiului electric cu mandrină magnetică trebuie să fie plat, curat și fără rugină. Atunci când se efectuează foraje laterale sau foraje în sus, trebuie luate măsuri pentru a preveni căderea corpului de foraj după pană de curent.

11. Atunci când se utilizează o cheie electrică, fulcrum contra cuplu ar trebui să fie ferm fixate și piuliță ar trebui să fie fixate înainte de a începe.


Legate de ştiri

Produse conexe