banner

Protecția siguranței sculei electrice

Feb 13, 2022

Clasa I

Există un dispozitiv de împământare în instrument și toate sau majoritatea părților structurii izolatoare au izolație de bază. Dacă izolația este deteriorată, deoarece piesele metalice accesibile sunt conectate cu împământarea de protecție (a se vedea împământarea) sau conductorul neutru de protecție instalat în linia fixă prin dispozitivul de împământare, acestea nu vor deveni obiecte vii, ceea ce poate împiedica operatorul să obțină șocuri electrice.


Clasa II

Structura izolatoare a acestor instrumente constă din izolație dublă sau ranforsată constând din izolație de bază și izolație suplimentară. Când izolația de bază este deteriorată, operatorul este separat de corpul încărcat prin izolația suplimentară pentru a preveni șocul electric. Uneltele din clasa II trebuie să utilizeze prize de alimentare nereconectabile, iar împământarea nu este permisă.


Clasa III

Astfel de instrumente sunt alimentate de o sursă de tensiune sigură. Valoarea rms a tensiunii fără sarcină între conductoarele de tensiune de siguranță sau între orice conductor și sol nu trebuie să depășească 50V; pentru sursele de alimentare trifazate, valoarea rms a tensiunii fără sarcină dintre conductori și linia neutră nu trebuie să depășească 29V. Tensiunea de siguranță este de obicei furnizată de un transformator de izolare de siguranță sau de un convertor cu înfășurări separate. Dispozitivele de împământare de protecție nu sunt permise pe uneltele din clasa III.


Interferențe radio

Motoarele de serie monofazate și motoarele de curent continuu cu comutatoare vor provoca interferențe electromagnetice grave la televizoare și radiouri, astfel încât interferența cu radiourile ar trebui luată în considerare în proiectarea sculelor electrice. Adoptarea în principal a unor măsuri precum ecranarea, conectarea simetrică a înfășurărilor de excitație, configurarea filtrelor electrice și conectarea filtrelor într-o formă delta. Dacă este necesar, bobinele mici de inductanță pot fi, de asemenea, conectate în serie la ambele capete ale armăturii motorului.


Legate de ştiri

Produse conexe