banner

Kuidas kasutada elektrilisi tööriistu

Feb 18, 2022

1. Enne kasutamist kontrollige seda hoolikalt, välimus ei ole kahjustatud, lüliti on paindlik ega ummistu, toitejuhe ja elektritööriista kest peavad olema terved. Mõõtke mähise ja kesta vahel isolatsioonitakistuse väärtust 500 V megaohmomeetriga, mis ei tohi olla väiksem kui 0,5 megaoomi. Isolatsioonitakistuse väärtus on näidatud lisatud tabelis.

2. Metallkestaga käeshoitavatel-elektrilistel tööriistadel peavad olema usaldusväärsed kaitsvad maandusjuhtmed. Toitejuhe on mitme-soonelise pehme kummist ümbrisega kaabel ja maanduskaitsejuhtme mõlemad otsad peavad olema kindlalt ühendatud.

3. Elektrilisi käeshoitavaid tööriistu peaksid kasutama teatud erialaste teadmistega professionaalsed töötajad. Kasutamise ajal tuleb rangelt järgida asjakohaseid ohutusnõudeid.

4. Enne kasutamist kontrollige, kas vastavad elektrilised kaitseseadised ja mehaanilised kaitseseadmed on korras. Selle kasutamine peaks olema normaalne.

Pöörake tähelepanu ka sellele, kas pöörlev osa on painduv ja kinnikiilumisvaba.

5. Kui kasutate I klassi-käeshoitavaid elektrilisi tööriistu, peab kasutaja kandma eeskirjadele vastavat kaitsevarustust ja seadistama kvalifitseeritud kaitsevarustust. Ja vajadusel rakendage vastavaid kaitsemeetmeid elektrilöögi vastu, näiteks paigaldage toiteahelasse lekkekaitse või kandke isoleerivaid kindaid, isoleerivaid kingi või seiske isolatsioonipadjal.

II klassi käsi{{0}}niisketes ja kitsastes kohtades hoitavate elektritööriistade kasutamisel tuleb paigaldada lekkelüliti, elektrilüliti töövool on alla 1,5 mA ja tööaeg lühem kui või võrdne 0,1 sekundiga. Ja lekkelüliti tuleks panna konteinerisse ja seda jälgima spetsiaalne inimene.

6. Käsitsi{1}}hoitavate elektriliste tööriistade kasutamisega seotud tööalased ohud. Käe-käte vibratsioonihaigus, mis on põhjustatud pikaajalisest-käte-vibratsioonist, kuulus minu riigis ühe seadusliku kutsehaiguse hulka juba 1957. aastal, tuntud ka kui kohalik vibratsioonihaigus ja avalduvad tavaliselt episoodiliste valgete sõrmedena.


Seotud Uudised

Seonduvad tooted