banner

Elektriliste tööriistade ohutu kasutamine

Feb 19, 2022

1. Mobiilsete elektrimasinate ja käeshoitavate{2}}elektritööriistade ühefaasilised-toitejuhtmed peavad kasutama kolme-soonelist pehmet kummikaablit ja kolme-faasilist toitejuhet peab kasutama nelja-soonelist kummikaablit; juhtmestiku paigaldamisel tuleks kaabli kest sisestada seadme ühenduskarpi ja paigaldada. olema fikseeritud.

2. Enne elektritööriistade kasutamist kontrollige järgmisi punkte:

(1) kestal ja käepidemel pole pragusid ega kahjustusi;

(2) kaitsemaandusjuhe või nulljuhtme ühendus on õige ja kindel;

(3) kaablid või juhtmed on heas seisukorras;

(4) pistik on heas korras;

(5) lüliti on normaalne, paindlik ja defektideta;

(6) Elektriline kaitseseade on heas korras;

(7) Mehaaniline kaitseseade on heas korras;

(8) Pöörlev osa on painduv.

3. The insulation resistance of the power tool should be measured regularly with a 500V megohmmeter. If the insulation resistance between the live parts and the casing does not reach 2MΩ, maintenance must be carried out.

4. Pärast elektritööriista elektrilise osa parandamist tuleb läbi viia isolatsioonitakistuse mõõtmine ja isolatsioonikindluse pinge test. Testpinge on 380V ja katseaeg 1 minut.

5. Elektrimasinaid ja tööriistu ühendav elektriahel peab olema varustatud eraldi lülitite või pistikupesadega, paigaldatud lekkevoolukaitse ning metallkest peaks olema maandatud; mitme seadme ühendamine ühe väravaga on rangelt keelatud.

6. Voolu-tüüpi lekkekaitse nimilekke töövool ei tohi olla suurem kui 30mA ja tööaeg ei tohi olla pikem kui 0,1 sekundit; pinge{5}}tüüpi lekkekaitse nimilekke tööpinge ei tohi olla suurem kui 36 V.

7. Elektriseadme töölüliti peaks asuma operaatori käeulatuses. Kui puhkeajal, töölt või töölt lahkudes tekib ootamatu voolukatkestus, tuleb toitepoolne lüliti välja lülitada.

8. Kaasaskantava või teisaldatava elektritööriista kasutamisel tuleb kanda isoleerkindaid või seista isolatsioonipadjal; tööriista liigutamisel ärge hoidke traadist ega tööriista pöörlevast osast kinni.

9. Kui kasutate III klassi isolatsiooniga elektritööriistu märgades või hapet sisaldavates kohtades ja metallmahutites, tuleb rakendada usaldusväärseid isolatsioonimeetmeid ja nende jälgimiseks tuleb luua spetsiaalsed töötajad. Elektritööriistade lülitid peaksid asuma eestkostjate käeulatuses.

10. Magnetpadruni elektritrelli kettatasand peab olema tasane, puhas ja roostevaba. Külgpuurimisel või ülespoole puurimisel tuleb võtta meetmeid, et vältida puuri korpuse kukkumist pärast voolukatkestust.

11. Elektrilise mutrivõtme kasutamisel tuleb pöördemomendi tugipunkt enne käivitamist kindlalt kinnitada ja mutter kinnitada.


Seotud Uudised

Seonduvad tooted