banner

Kā lietot elektroinstrumentus

Feb 18, 2022

1. Pirms lietošanas rūpīgi pārbaudiet to, izskats nav bojāts, slēdža darbība ir elastīga un bez iesprūšanas, jaudas vadam un elektroinstrumenta apvalkam jābūt neskartam. Izmanto 500 V megohmmetru, lai izmērītu izolācijas pretestības vērtību starp tinumu un apvalku, kas nedrīkst būt mazāks par 0,5 megohmu. Izolācijas pretestības vērtība ir parādīta pievienotajā tabulā.

2. Rokas elektroinstrumentiem ar metāla korpusiem jābūt uzticamiem aizsargsēkļiem. Jaudas vads ir daudzkodolu mīksts gumijas apvalka kabelis, un abiem zemējuma aizsargvada galiem jābūt stingri savienotiem.

3. Rokas elektroinstrumenti jāizmanto profesionālam personālam ar noteiktām profesionālām zināšanām. Lietošanas laikā stingri jāievēro attiecīgie drošības ekspluatācijas noteikumi.

4. Pirms lietošanas pārbaudiet, vai attiecīgās elektriskās aizsardzības ierīces un mehāniskās aizsardzības ierīces ir labā stāvoklī. Tās lietošanai jābūt normālai.

Pievērsiet uzmanību arī tam, vai rotējošā daļa ir elastīga un bez iesprūšanas.

5. Izmantojot I klases rokas elektroinstrumentus, lietotājam jālieto noteikumiem atbilstoši aizsarglīdzekļi un jāuzstāda kvalificēti aizsardzības līdzekļi. Un pēc vajadzības veiciet atbilstošus drošības aizsardzības pasākumus pret elektriskās strāvas triecienu, piemēram, uzstādot noplūdes aizsargu strāvas ķēdē vai valkājot izolācijas cimdus, izolējot apavus vai stāvot uz izolācijas spilventiņa.

Izmantojot II klases rokas elektroinstrumentus mitrās un šaurās vietās, jāuzstāda noplūdes slēdzis, elektriskā slēdža darba strāva ir mazāka par 1,5 mA un darbības laiks ir mazāks vai vienāds ar 0,1 sekundi. Un noplūdes slēdzis jāievieto konteinerā un jāuzrauga īpašai personai.

6. Pārnēsājamu elektroinstrumentu izmantošanas darba apdraudējumi. Plaukstas un rokas vibrācijas slimība, ko izraisīja ilgstoša praktiska vibrācija, jau 1957. gadā tika minēta kā viena no legālajām arodslimībām manā valstī, kas pazīstama arī kā vietējā vibrācijas slimība, un parasti izpaužas kā epizodiski balti pirksti.


Saistītās ziņas

Saistītie produkti