banner

Droša elektroinstrumentu darbība

Feb 19, 2022

1 jāizmanto četru{5}}dzīslu gumijas kabeļi; veicot elektroinstalāciju, kabeļa apvalks jāievieto iekārtas sadales kārbā un jāuzstāda. būt fiksētam.

2. Pirms elektroinstrumentu izmantošanas pārbaudiet šādus punktus:

(1) Korpusam un rokturim nav plaisu vai bojājumu;

(2) Aizsardzības zemējuma vads vai nulles vada savienojums ir pareizs un stingrs;

(3) kabeļi vai vadi ir labā stāvoklī;

(4) Spraudnis ir labā stāvoklī;

(5) Slēdža darbība ir normāla, elastīga un bez defektiem;

(6) elektriskās aizsardzības ierīce ir labā stāvoklī;

(7) mehāniskā aizsargierīce ir labā stāvoklī;

(8) Rotējošā daļa ir elastīga.

3. The insulation resistance of the power tool should be measured regularly with a 500V megohmmeter. If the insulation resistance between the live parts and the casing does not reach 2MΩ, maintenance must be carried out.

4. Pēc elektroinstrumenta elektriskās daļas remonta jāveic izolācijas pretestības mērījums un izolācijas izturības sprieguma pārbaude. Testa spriegums ir 380 V, un testa laiks ir 1 minūte.

5. Elektriskā ķēde, kas savieno elektriskās mašīnas un instrumentus, jāaprīko ar atsevišķiem slēdžiem vai rozetēm, un jāuzstāda noplūdes strāvas aizsargs, un metāla apvalkam jābūt iezemētam; ir stingri aizliegts pieslēgt vairākas ierīces pie vieniem vārtiem.

6. Strāvas-tipa noplūdes aizsarga nominālā noplūdes darba strāva nedrīkst būt lielāka par 30mA, un darbības laiks nedrīkst pārsniegt 0,1 sekundi; sprieguma -tipa noplūdes aizsargierīces nominālais noplūdes darba spriegums nedrīkst būt lielāks par 36 V.

7. Elektriskās ierīces darbības slēdzis jānovieto operatoram sasniedzamā vietā. Pēkšņa elektrības padeves pārtraukuma gadījumā atpūtas laikā, izejot no darba vai darba, slēdzis strāvas pusē ir jāatslēdz.

8. Lietojot pārnēsājamu vai pārvietojamu elektroinstrumentu, jāvalkā izolējoši cimdi vai jāstāv uz izolācijas paliktņa; pārvietojot instrumentu, neturiet aiz stieples vai instrumenta rotējošās daļas.

9. Izmantojot III klases izolētos elektroinstrumentus mitrās vai skābi saturošās vietās un metāla tvertnēs, ir jāveic uzticami izolācijas pasākumi un jāizveido īpašs personāls to uzraudzībai. Elektroinstrumentu slēdžiem jāatrodas aizbildņiem pieejamā vietā.

10. Magnētiskās patronas elektriskās urbjmašīnas diska plaknei jābūt līdzenai, tīrai un bez rūsas. Veicot sānu urbšanu vai urbšanu uz augšu, jāveic pasākumi, lai novērstu urbja korpusa nokrišanu pēc strāvas padeves pārtraukuma.

11. Izmantojot elektrisko uzgriežņu atslēgu, pirms iedarbināšanas stingri jānostiprina pretgriezes momenta atbalsta punkts un jāpiestiprina uzgrieznis.


Saistītās ziņas

Saistītie produkti