banner

Elektroinstrumentu drošības aizsardzība

Feb 13, 2022

I klase

Instrumentā ir zemējuma ierīce, un visai vai lielākajai daļai izolācijas konstrukcijas daļu ir pamata izolācija. Ja izolācija ir bojāta, jo pieejamās metāla daļas ir savienotas ar aizsargzemējumu (skatīt zemējumu) vai aizsargājošo nulles vadu, kas uzstādīts fiksētajā līnijā caur zemējuma ierīci, tās nekļūs par objektiem, kas darbojas ar strāvu, kas var neļaut operatoram nokļūt elektrībā. šoks.


II klase

Šādu instrumentu izolācijas struktūra sastāv no dubultas vai pastiprinātas izolācijas, kas sastāv no pamata izolācijas un papildu izolācijas. Ja pamata izolācija ir bojāta, operators tiek atdalīts no uzlādētā korpusa ar papildu izolāciju, lai novērstu elektriskās strāvas triecienu. II klases instrumentiem ir jāizmanto atkārtoti nepievienojami{0}} strāvas kontaktdakšas, un zemējums nav atļauts.


III klase

Šādi instrumenti tiek darbināti ar drošu sprieguma padevi. Bezslodzes sprieguma efektīvā vērtība starp drošības sprieguma vadītājiem vai starp jebkuru vadītāju un zemi nedrīkst pārsniegt 50 V; trīsfāzu barošanas blokiem tukšgaitas sprieguma efektīvā vērtība starp vadītājiem un neitrālu līniju nedrīkst pārsniegt 29 V. Drošības spriegumu parasti piegādā drošības izolācijas transformators vai pārveidotājs ar atsevišķiem tinumiem. III klases instrumentos nav atļauts izmantot zemējuma aizsargierīces.


Radiotraucējumi

Vienfāzes -sērijas motori un līdzstrāvas motori ar komutatoriem radīs nopietnus elektromagnētiskus traucējumus televizoriem un radio, tāpēc radioaparātu radītie traucējumi jāņem vērā, izstrādājot elektroinstrumentus. Galvenokārt veic tādus pasākumus kā ekranēšana, ierosmes tinumu simetrisks savienojums, elektrisko filtru uzstādīšana un filtru savienošana trīsstūra formā. Vajadzības gadījumā motora armatūras abos galos var virknē savienot arī nelielas induktivitātes spoles.


Saistītās ziņas

Saistītie produkti