banner

Jak používat elektrické nářadí

Feb 18, 2022

1. Před použitím jej pečlivě zkontrolujte, vzhled není poškozen, činnost spínače je pružná a nedochází k zaseknutí, napájecí kabel a plášť elektrického nářadí by měly být neporušené. Použijte megohmmetr 500V k měření hodnoty izolačního odporu mezi vinutím a pláštěm, která nesmí být nižší než 0,5 megohmu. Hodnota izolačního odporu je uvedena v přiložené tabulce.

2. Ruční elektrické nářadí s kovovými skořepinami by mělo mít spolehlivé ochranné zemnící vodiče. Napájecí kabel je vícežilový kabel s měkkým gumovým pláštěm a oba konce uzemňovacího ochranného vodiče by měly být pevně spojeny.

3. Ruční elektrické nářadí by mělo být používáno profesionálním personálem s určitými odbornými znalostmi. Během používání by měla být přísně dodržována příslušná bezpečnostní provozní pravidla.

4. Před použitím zkontrolujte, zda jsou příslušná elektrická ochranná a mechanická ochranná zařízení v dobrém stavu. Jeho použití by mělo být normální.

Věnujte také pozornost tomu, zda je rotující část pružná a bez uvíznutí.

5. Při používání ručního elektrického nářadí třídy I musí uživatel nosit ochranné prostředky, které splňují předpisy, a nastavit kvalifikované ochranné prostředky. A podle potřeby přijměte odpovídající bezpečnostní ochranná opatření proti úrazu elektrickým proudem, jako je instalace chrániče proti úniku do napájecího obvodu nebo nošení izolačních rukavic, izolační obuvi nebo stání na izolační podložce.

Při použití ručního elektrického nářadí třídy II na vlhkých a úzkých místech by měl být instalován spínač úniku, pracovní proud elektrického spínače je menší než 1,5 mA a doba akce je kratší nebo rovna 0,1 sekundy. A spínač úniku by měl být umístěn v kontejneru a sledován speciální osobou.

6. Pracovní rizika spojená s používáním ručního elektrického nářadí. Vibrační onemocnění rukou a paží způsobené dlouhodobým praktickým vibračním provozem bylo uvedeno jako jedna z legálních nemocí z povolání v mé zemi již v roce 1957, známá také jako lokální vibrační onemocnění a obvykle se projevovala jako epizodické bílé prsty.


Související zprávy

Související produkty