banner

Bezpečný provoz elektrického nářadí

Feb 19, 2022

1. Jednofázové napájecí kabely mobilních elektrických strojů a ručního elektrického nářadí musí používat třížilové kabely z měkké pryže a třífázové napájecí kabely musí používat čtyřžilové pryžové kabely; při zapojení by měl být plášť kabelu vložen do spojovací skříňky zařízení a instalován. být opraven.

2. Před použitím elektrického nářadí zkontrolujte následující položky:

(1) Plášť a rukojeť nemají žádné praskliny nebo poškození;

(2) Ochranný uzemňovací vodič nebo připojení neutrálního vodiče je správné a pevné;

(3) Kabely nebo šňůry jsou v dobrém stavu;

(4) Zástrčka je v dobrém stavu;

(5) Činnost spínače je normální, pružná a bez vad;

(6) Elektrické ochranné zařízení je v dobrém stavu;

(7) Mechanické ochranné zařízení je v dobrém stavu;

(8) Rotující část je pružná.

3. Izolační odpor elektrického nářadí by měl být pravidelně měřen megohmmetrem 500V. Pokud izolační odpor mezi živými částmi a pouzdrem nedosáhne 2MΩ, musí být provedena údržba.

4. Po opravě elektrické části elektrického nářadí musí být provedeno měření izolačního odporu a zkouška izolačního odporu a izolace odolná vůči napětí. Zkušební napětí je 380V a doba testu je 1 minuta.

5. Elektrický obvod spojující elektrické stroje a nástroje by měl být vybaven samostatnými spínači nebo zásuvkami a měl by být instalován ochranný prvek svodového proudu a kovový plášť by měl být uzemněn; je přísně zakázáno připojovat více zařízení k jedné bráně.

6. Jmenovitý svodový provozní proud ochrany proti úniku proudového typu nesmí být větší než 30 mA a provozní doba nesmí být delší než 0,1 sekundy; jmenovité provozní napětí úniku napěťového chrániče proti úniku nesmí být větší než 36 V.

7. Spínač činnosti elektrického spotřebiče by měl být umístěn v dosahu obsluhy. Pokud dojde k náhlému výpadku napájení během odpočinku, vystupování z práce nebo práce, měl by být vypínač na straně napájení vypnut.

8. Při použití přenosného nebo mobilního elektrického nářadí musíte nosit izolační rukavice nebo stát na izolační podložce; při pohybu nástroje nedržte drát ani rotující část nástroje.

9. Při používání izolovaného elektrického nářadí třídy III na mokrých místech nebo v kovových nádobách musí být přijata spolehlivá izolační opatření a měl by být zřízen zvláštní personál, který by je monitoroval. Spínače pro elektrické nářadí by měly být umístěny v dosahu strážců.

10. Rovina disku elektrické vrtačky magnetického sklíčidla by měla být plochá, čistá a bez rzi. Při bočním vrtání nebo vrtání nahoru by měla být přijata opatření, která zabrání pádu tělesa vrtáku po výpadku proudu.

11. Při použití elektrického klíče by měla být opěra protiběžného momentu pevně zajištěna a matice by měla být před spuštěním upevněna.


Související zprávy

Související produkty