banner

Захист безпеки електроінструменту

Feb 13, 2022

І клас

В інструменті є заземлювальний пристрій, і всі або більшість частин ізоляційної конструкції мають основну ізоляцію. Якщо ізоляція пошкоджена, оскільки доступні металеві частини з’єднані із захисним заземленням (див. заземлення) або захисним нульовим проводом, встановленим у стаціонарній лінії через заземлювальний пристрій, вони не стануть предметами під напругою, які можуть перешкодити оператору отримати електричний струм. шок.


ІІ клас

Ізоляційна конструкція таких інструментів складається з подвійної або посиленої ізоляції, що складається з основної ізоляції та додаткової ізоляції. Коли основна ізоляція пошкоджена, оператор відділяється від зарядженого тіла додатковою ізоляцією для запобігання ураження електричним струмом. Інструменти класу II мають використовувати не{0}}вилки живлення, які не можна повторно під’єднувати, а заземлення заборонено.


ІІІ клас

Такі інструменти живляться від безпечної напруги. Середньоквадратичне значення напруги{0}}напруги холостого ходу між провідниками захисної напруги або між будь-яким провідником і землею не повинно перевищувати 50 В; для трифазних-джерел живлення середньоквадратичне значення напруги холостого ходу-напруги між провідниками та нульовою лінією не повинно перевищувати 29 В. Запобіжна напруга зазвичай подається від захисного ізолятора або перетворювача з окремими обмотками. Пристрої захисного заземлення не допускаються на інструментах III класу.


Радіоперешкоди

Однофазні{0}}двигуни серії та двигуни постійного струму з комутаторами спричинять серйозні електромагнітні перешкоди для телевізорів і радіоприймачів, тому перешкоди для радіоприймачів слід враховувати при розробці електроінструментів. В основному вживають такі заходи, як екранування, симетричне з'єднання обмоток збудження, встановлення електричних фільтрів і з'єднання фільтрів у формі тріщини. При необхідності котушки малої індуктивності також можна з’єднати послідовно на обох кінцях якоря двигуна.


Пов'язані новини

Супутні товари