banner

Protecció de seguretat de les eines elèctriques

Feb 13, 2022

Classe I

Hi ha un dispositiu de connexió a terra a l'eina i totes o la majoria de les parts de l'estructura aïllant tenen un aïllament bàsic. Si l'aïllament està danyat, perquè les peces metàl·liques accessibles estan connectades amb la presa de terra de protecció (vegeu la connexió a terra) o el conductor neutre de protecció instal·lat a la línia fixa a través del dispositiu de connexió a terra, no es convertiran en objectes actius, cosa que pot evitar que l'operador s'instal·li elèctricament. xoc.


Classe II

L'estructura aïllant d'aquestes eines consisteix en un aïllament doble o reforçat que consisteix en un aïllament bàsic i un aïllament suplementari. Quan l'aïllament bàsic està danyat, l'operador està separat del cos carregat per l'aïllament addicional per evitar descàrregues elèctriques. Les eines de classe II han d'utilitzar endolls d'alimentació no-reconnectables i no es permet la connexió a terra.


Classe III

Aquestes eines s'alimenten amb una font de tensió segura. El valor rms de la tensió sense càrrega entre els conductors de tensió de seguretat o entre qualsevol conductor i terra no ha de superar els 50 V; per a fonts d'alimentació trifàsicas, el valor rms de la tensió sense càrrega entre els conductors i la línia neutre no ha de superar els 29 V. La tensió de seguretat sol subministrar-se per un transformador d'aïllament de seguretat o un convertidor amb bobinatges separats. Els dispositius de protecció a terra no es permeten a les eines de classe III.


Interferència de ràdio

Els motors de sèrie-monofàsics i els motors de corrent continu amb commutadors provocaran interferències electromagnètiques greus als televisors i a les ràdios, per la qual cosa s'ha de tenir en compte la interferència a les ràdios en el disseny d'eines elèctriques. Adopteu principalment mesures com ara el blindatge, la connexió simètrica dels bobinatges d'excitació, la configuració de filtres elèctrics i la connexió de filtres en forma de delta. Si cal, també es poden connectar petites bobines d'inductància en sèrie als dos extrems de l'induït del motor.


Notícies relacionades

Productes relacionats