banner

A fogók három része

Feb 20, 2022

Egy pár fogantyú a tartáshoz. Ergonomikus kialakítású fogók fogantyúja a biztonságosabb és kényelmesebb fogás érdekében. Rögzítési tengely, ez a fogók rögzítési tengelypontja. A csatlakozási pontnak zökkenőmentesen, lazaság nélkül kell mozognia, hogy a fogók egy kézzel könnyen nyithatók vagy zárhatók legyenek. A fogók szorítópofákkal vagy vágóélekkel rendelkeznek. A fogók pengéi finoman őrölve megfelelő alakúak. A két vágóélnek (rugókkal) nagyon élesnek és pontosan egymáshoz közelinek kell lennie a huzal könnyű vágásához.

Ez egy kis külső erőt (például a fogók karjára gyakorolt kézerőt) nagy munkaerővé alakít át, hogy a fogók hatékonyan rögzíthessék vagy vághassák. Ahogy a fogók karjára alkalmazott külső erő növekszik a tőkeáttételi aránnyal, a fogók szájának ereje külső erőt hoz létre, amely megragadja a mozgást. Ha nagy külső erőt kell létrehozni, a fogók szegecselő helyzetének középpontja és a fogantyú közötti távolságnak a lehető leghosszabbnak kell lennie, és a befogónyílástól vagy a vágónyílástól a szegecselő középpontig terjedő távolságnak a lehető legrövidebbnek kell lennie. Sok fogó azonban nem növeli nagymértékben a kéz szilárdságát, mert csak megkönnyítik a munkát nehéz helyeken, például: elektronikus berendezések összeszerelése és elektronikus és precíziós mérnöki alkalmazások.

A fogókat általában ötvözött és ötvözetlen szerkezeti acélokból kovácsolják. Az általános fogók esetében kiváló minőségű szénszerkezeti acélból készül, 0,45% széntartalommal. A kiváló minőségű és nagy teherbírású fogók magas széntartalmú és/vagy ötvözőelemekből, például krómból vagy vanádiumból készülnek.

A fogók eredete Európában több mint ezer évre vezethető vissza, amikor az emberek először kezdtek öntöttvasat önteni. Az öntési folyamat során a fogók forró vastömbök tárolására használhatók. A múlt kovácsoló fogóinak alakja a mai napig kevés változással maradt fenn. A fogók sokfélesége a kézművesség, a kereskedelem és az iparosítás fejlesztésével bővült. Több mint 100 féle általános célú fogó létezik. A speciális alkalmazások fogói is növekednek. Természetesen ezek a speciális fogók gyakran nem állnak rendelkezésre az általános célú tartományban. Az egyetlen Németországban, a fogók havi termelése meghaladja az 1 milliót, amelynek mintegy 50% -át exportálják. Túlnyomó többségük általános célú fogók, például vágók, huzalvágók és vízszivattyús fogók.


Ágazati ismeretek

Kapcsolódó termékek