banner

Bevezetés a szigetelőeszközökbe

Feb 15, 2022

A szigetelőszerszámokat I., II. és III. kategóriába soroljuk, eltérő szigetelési szerkezetük szerint.

Az I. osztályú szerszámok a hagyományos alapszigetelésű elektromos szerszámokra vonatkoznak. Az áramütés elleni védelem nem csak a rami alapszigetelésén múlik, hanem egy biztonsági óvintézkedést is ki kell egészíteni, vagyis a test szabadon lévő vezetőképes részét, amely normál körülmények között nem töltődik fel, de az alapszigetelése esetén feltöltött testté válik. sérült védve van, és nullára van kötve. A megbízhatóság érdekében legalább két védőnullának kell lennie, és további szivárgásvédelmet kell hozzáadni. Ugyanakkor a kezelő köteles szigetelő védőfelszerelést használni.

Class II tools refer to electric tools with double insulation or reinforced insulation. In terms of protection against electric shock, they not only rely on their basic insulation, but also have their live parts under normal conditions and accessible non-charged conductive parts. Double insulation or Strengthening insulation and isolation measures is equivalent to designing and manufacturing the operator's personal insulating protective equipment on the tool in a reliable and effective way.

A III. osztályú szerszámok a biztonsági extra{0}}alacsony feszültséggel működő elektromos szerszámokra vonatkoznak, és az áramütés elleni védelem szempontjából biztonsági leválasztó transzformátorokra támaszkodnak.


Ágazati ismeretek

Kapcsolódó termékek